Skateboard P presents...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Pharrell Williams is bij hiphop- en r&b-liefhebbers al tijden bekend. Samen met Chad Hugo vormt hij het producerduo The Neptunes, waarvoor hij al samenwerkte met sterren als Busta Rhymes, Usher, Babyface, LL Cool J, Britney Spears, Justin Timberlake, No Doubt en Beyonce. Naast het produceren van nummers en cd's voor andere artiesten besloten Pharrell en Chad dat ze ook zelf muziek wilden maken. Onder de naam N*E*R*D doken ze de studio in met hun oude schoolvriend Shay Haley. Ook dit werd een zeer succesvol project.

Duizendpoot Pharrell vond dit alles echter niet genoeg en wilde ook nog een platenlabel. Met zijn wederhelft Chad Hugo en hun manager Rob Walker begon hij het label Star Trak Entertainment. Maar 'Skateboard P' kon nog niet stilzitten. Een eigen soloalbum, dat is wat hij wilde. En zo geschiedde. Op In My Mind werkt Pharrell samen met onder andere Snoop Dogg, Jay-Z, Gwen Stefani, Kanye West en Nelly. Als je contacten hebt, dan moet je ze gebruiken ook.

Het album is er in drie verschillende versies, waarop een Pharrell-stripfiguurtje steeds een andere outfit draagt. De nummers zijn gewoon hetzelfde, dus 'spaar ze allemaal' geldt alleen voor de echte Pharrell verzamelfreaks.

Afbeelding verwijderd door redactie


In My Mind bevat zeven hip hop tracks, zeven R&B tracks en een bonustrack. 'Can I have it like that' ken je waarschijnlijk al, en ook 'Angel' komt regelmatig langs op de radio. Het nummer 'Number One' is onlangs ook uitgebracht en dat is een goede keus. Dit nummer heeft echt hitpotential en mag wat mij betreft de nieuwe number-one-hit worden. 'Take it off' heeft een langzame, ritmische beat en is zeker op z'n plek tijdens een lange, romantische nacht in de slaapkamer...Verder zijn ook 'Raspy Shit' en 'Best Friend' relaxte nummers. Pharrell's gevleugelde uitroep 'Yessurr!' komt bij elke song voorbij.

Wat Pharrell aanraakt, wordt doorgaans goud. Hij kent de juiste mensen, he?s got the looks en hij kan ook nog eens liedjes schrijven en produceren. Pharrell schreef en produceerde elk nummer op zijn album zelf. Alle tracks beginnen lekker, goede beats zijn duidelijk Pharrell?s ding. Jammer dat zijn stem niet zo overweldigend is, dat doet enigszins afbreuk aan de liedjes. Zijn stem verveelt gauw. Het was misschien leuk geweest als er wat meer vrouwelijke artiesten aan het album hadden meegewerkt, dat had de zangkwaliteit ongetwijfeld wat omhoog gebracht.

Ondanks de matige zang is In My Mind een album geworden met heerlijke muziek om bij te ontspannen. Voor op de achtergrond, maar ook om op te dansen. Vooral de ?duetten? zijn de moeite van het luisteren waard. Een echte topper is het helaas niet geworden, maar In My Mind is een fijne cd om in je collectie te hebben en er staan zeker nummers op die nog lang in je hoofd blijven hangen.

Tracklist:
1. Can I have it like that (ft. Gwen Stefani)
2. How does it feel?
3. Raspy ****
4. Best friend
5. You can do it too
6. Keep it playa (ft. Slim Thug)
7. That girl (ft. Snoop Dogg)
8. Angel
9. Young girl (ft. Jay-Z)/ I really like you
10. Take it off (dim the lights)
11. Stay with me (ft. Pusha T)
12. Baby (ft. Nelly)
13. Our father
14. Number one (ft. Kanye West)
15. Show you how to hustle (ft. Lauren)

Afbeelding verwijderd door redactie

Pharrell Williams
In my mind
Speelduur: 64 minuten en vier seconden
Label: Virgin Records
Adviesprijs: 21,99 euro