Edance: uit je dak gaan op de beats van de beste dj's

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De eerste beats klinken vanaf vier uur uit de speakers. Op drie verschillende podia laten de topdeejays hun sound horen. De sfeer zit er meteen in. Iets na vieren is er al veel meer publiek dan je zou verwachten op een zaterdagmiddag. Veel jongeren willen niets van de optredens missen en naarmate het later wordt, komen er nog meer mensen bij. Echt een gezellige boel daar in Oosterhout. Veel mensen kennen elkaar en maken er samen een feestje van.

Het weer mag dan niet al te best zijn, toch heerst er een zomers sfeertje tijdens Edance Summer Edition. In het VIP-gedeelte waan je je op een tropisch eiland. Je kunt er lekkere drankjes krijgen. Er worden heerlijke hapjes, zoals sushi geserveerd. De tortillachips staat op tafels en terwijl je daar allemaal van geniet kun je lekker relaxen in de loungezakken en luisteren naar de heerlijke beats van een dj. Of dat nog niet genoeg is, kan je ook nog eens een zitmassage krijgen.

Ook de bezoekers lopen er lekker zomers bij. Zo zijn er veel bezoekers op slippers gekomen. Dat zit natuurlijk hartstikke lekker, maar velen van deze feestvierders hebben ook gemerkt dat het niet alleen fijn is. Het levert een aantal pijnlijke momenten op, want in de feestvreugde trapte er nog wel eens iemand per ongeluk op de tenen van iemand die net bij ?m in de buurt stond.

De sfeer is perfect. Iedereen danst en lacht. Geen agressief gedoe. Nee, lekker uit je dak gaan. Het is duidelijk dat de meeste bezoekers er zo overdenken. Ze zijn niet naar Oosterhout gekomen om stil in een hoekje te staan. Groepen jongeren springen voor het podium, meisjes staan enthousiast voor de draaitafels en proberen contact te maken met de dj?s. En de mannen? Die kwamen aan hun trekken toen de sexy danseressen tijdens de set van dj Roog de blokken beklommen.

Op het moment dat zowel Roog als Erick E draaien, wordt de keuze toch moeilijk. Ze zijn allebei ontzettend goed en mixen super lekkere muziek. Binnen waar Erick E draait is het ontzettend warm, en omdat ik het benauwd krijg, verlaat ik de zaal om buiten te genieten op een bankje aan de zijkant van het podium van de set van Roog. Lang stilzitten is moeilijk. Zijn beats zijn zo aanstekelijk dat ik niet veel later alweer heen en weer spring, net als de andere aanwezigen.

Als het om half twaalf de beurt is aan de meest sexy dj van Nederland haasten veel meiden zich naar binnen. Ze willen geen glimp missen van dj Don Diablo. De stemming is perfect... tot het opeens stil is in de zaal. De muziek is uitgevallen. Meteen wordt er een creatieve oplossing bedacht. Er zou een drummer mee spelen tijdens de set en die neemt het nu gewoon over. Hij maakt er een hele show van. Gelukkig kan Don Diablo na ruim een kwartier te hebben gehangen op het podium en foto's gemaakt te hebben met fans, weer plaatsnemen achter de draaitafels. Wanneer hij zijn bekendere nummers 'Blow Your Speakers' en de nieuwste single 'Never Too Late' in de mix gooit, gaat het aanwezige publiek helemaal los. Ze springen heen en weer en gillen mee.

Na de set van Don Diablo hangen veel mensen buiten. Het is daar rustig, terwijl er in de andere 2 area's gewoon nog wordt gedraaid tot in de vroege uurtjes. Buiten kun je lekker genieten van je drankje met eventueel een barbecuesnack erbij. Hier kun je lekker kletsen met andere feestvierders en weer op adem komen om nog tot vroeg in de ochtend door te gaan.