Paris Hilton - Paris

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Toen eenmaal bekend was dat Paris met een debuutalbum zou komen, kon bijna niemand de lach bedwingen. Paris staat immers te boek als iemand die zelf niets kan, behalve dat ze flink met andermans geld kan strooien. Toch was ik erg nieuwsgierig naar dit debuutalbum, juist omdat iedereen zo bevooroordeeld is.

Het eerste nummer Turn it up klinkt veelbelovend. Het is wel een nummer wat je kunt verwachten op dit album. Hierin is met name gekir en gekreun van Paris te horen waar ze zingt over het feit dat alle mannen haar leuk vinden. Zo gaat het een paar nummers door, onder andere met het nummer Stars are blind. Een paar nummers verder komt er echter een heel andere sound voorbij. De nummers hebben veel weg van de stijl van Kelly Clarkson, Pink en Cyndi Lauper. Het is een vreemde constructie als je deze vergelijkt met de eerste paar nummers. Toch klinkt het best goed en ik ben aangenaam verrast. Deze cd volstaat voor een leuke avond met relaxte achtergrondmuziek.

De creatie van dit debuutalbum heeft Paris te danken aan de vele succesvolle producers waar ze - vanwege haar status - mee samen kon werken. De mensen achter dit album hebben eerder samengewerkt met onder andere Ashlee Simpson, Gwen Stefani, Christina Aguilera en alle andere vrouwelijke succesvolle artiesten die je maar kunt bedenken. Het laat wel zien dat je met de juiste mensen en middelen een succesvol album kunt maken. Want laten we eerlijk zijn, Paris is nu eenmaal geen geboren zangeres. Dit is duidelijk te horen aan de nummers waarin haar stem meestal is vervormd en nooit solo is te horen. Maar mijn mening is dat Paris voor deze missie weer is geslaagd. Op naar de volgende uitdaging!

tracklist

01. turn it up
02. fightin' over me
03. stars are blind
04. i want you
05. jealousy
06. heartbeat
07. nothing in this world
08. screwed
09. not leaving without you
10. turn you on
11. do ya think i'm sexy

Afbeelding verwijderd door redactie

Paris Hilton
Paris
Speelduur: 39 minuten en 57 seconden
Label: Warner Brothers
Adviesprijs: 22,99 euro
+ bonus DVD: 23,99 euro

Bestel Online voor slechts 20,90!

Paris Hilton (+ bonus DVD)