Casual

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Schrijfster Oksana Robski beschrijft in Casual het leven van jonge gelukkige vrouwen in Moskou. Rijke vrouwen die alles hebben wat ze willen, behalve een gelukkig liefdesleven. Er is altijd wel iets met de mannen van deze Russische 'Gooische vrouwen'.

Zo is het ook met de man van de hoofdrolspeelster in dit verhaal. De heldin uit dit verhaal ziet haar man in een restaurant flirten met een jong blondje. Hierop besluit ze dat ze beter een tijdje uit elkaar kunnen gaan. Ze kan niet leven met een overspelige echtgenoot, al is hij de vader van haar dochter. Ze wil nadenken. Hem vragen waarom. Alleen krijgt ze daar geen tijd voor. De politie belt namelijk een dag later om te vertellen dat haar echtgenoot is vermoord.

Door de verdachte wordt ze gezien als mogelijke dader, maar zij weet beter. De hoofdrolspeelster in dit verhaal gaat zelf op onderzoek uit. Via haar man heeft ze nog wel wat contactjes in de onderwereld. Ze weet zelfs een huurmoordenaar in te schakelen. Maar heeft hij de juiste persoon wel omgelegd? Was het toch niet iemand anders? Constant is ze met de moord bezig. De chauffeur van haar man heeft de schietpartij overleefd. Hij kan haar helpen, maar dat betekent ook dat ze constant geld aan zijn familie geeft om ze te vriend te houden.

Niet alleen de moord zet haar leven op zijn kop. Svetlana, de minnares van haar man Serzj, blijkt zwanger te zijn. Dit maakt de zaak allemaal nog ingewikkelder. En dan zijn er de ontmoetingen met haar vriendinnen nog die ook allemaal problemen lijken te hebben. Daarnaast is ze ook een zakenvrouw. Ze een bedrijf begonnen dat karnemelk verkoopt. Het lijkt allemaal goed te gaan tot ze ziek wordt. Kortom een boek waarin veel gebeurt.

Casual leest prettig. Echt een geweldige roman over de glitter & glamour in de Moskouse zakenwereld. In Rusland is dit boek ontzettend populair. Het feit dat het verhaal zich in Rusland afspeelt, zorgt soms voor een beetje afstand, omdat wij in een heel andere cultuur leven. Toch weet de schrijfster je te boeien, omdat ze veel gevoel in haar woorden legt. Dat is ook niet vreemd, want Casual is gedeeltelijk gebaseerd op haar eigen leven.

Afbeelding verwijderd door redactie

Oksana Robski
Casual
272 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 90-6974-777-4
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

Casual
O. Robski