Classical Bar music to lounge to

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Meer dan drie uur luisteren naar klassieke muziek. Dat lijkt voor de meeste jonge mensen een onmogelijke opgave. Het blijkt mee te vallen. Op Classical BAR Music to lounge to staan namelijk veel bekende nummers, zoals Für Elise van Beethoven en Claire de lune van Claude Debussy. Ik herken ook andere prachtige melodieën, maar heb geen idee van wat. Veel nummers zijn namelijk uitgebracht in een moderner jasje, zoals het nummer Air from the suite van J.S. Bach.

Er staan ook een aantal nummers op de cd die ik niet in het geheel vind passen. Zo vind je zowel op cd 1 als op cd 3 liturgisch gezang. Dat is nu helemaal niets voor mij. Prachtig dat die mensen dat zo mooi kunnen, maar geef mij maar de romantische tonen waarop ik lekker weg kan dromen. Daar is deze cd echt geschikt voor. Lekker wegdromen op de bank met een wijntje erbij. Ideale muziek om terug te denken aan die mooie momenten die je samen met een geliefde hebt gehad.

Er is dan ook niets te veel gezegd met 'Music to lounge to'. Het is dan wel geen moderne lounge cd, waarin we de muziek van hippe clubs op Ibiza herkennen. Nee, het is juist veel fijner. Geen elektrisch gestuntel, maar schitterende tonen van bijvoorbeeld de piano, viool of hobo. Wat mij betreft is Classical BAR Music to lounge to echt een aanrader. Ook als je geen liefhebber bent van klassieke muziek, raad ik je aan toch eens te luisteren. Het is zulke lichte, romantische muziek dat het voor niemand een straf is om er naar te luisteren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Classical BAR Music to lounge to
Speelduur: 58 minuten (CD 1), 66 minuten (CD 2) en 60 minuten (CD 3)
Label: Disky