Het weblog van Annemiek

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Het weblog van Annemiek lees je de berichten die de 24-jarige Annemiek, studente pedagogiek, een jaar lang op haar weblog plaatste. Ze neemt de lezer op sleeptouw door haar leventje. Een hilarisch, maar oh zo herkenbaar leven voor jonge meiden. Annemiek vertelt ons over haar belevenissen, zoals het schrijven van een afstudeerscriptie. We worden ook op de hoogte gebracht van haar opmerkelijke liefdesleven. Deze studente woont al twee jaar samen met een jongen waar ze nooit verliefd op is geweest. Als hij daar achter komt, is het natuurlijk uit en volgen nieuwe veroveringen.

Dit boek is meer dan een dagboek. Annemiek schrijft allerlei berichtjes om het leuk te houden. Zo legt ze haar visie op de wereld uit, biecht ze blunders op en brengt ze verslag uit van haar schoolreünie. Ook analyseert ze haar vriendschappen en lees je alles over haar verhuizing naar een studentenhuis.

De rode draad door dit boek is haar zoektocht naar de ware liefde en het schrijven van haar scriptie. Naar mijn idee schrijft ze iets te veel over haar studie, waardoor het op mij een beetje zeurderig overkomt. Studenten die zich in dezelfde situatie als Annemiek bevinden, zullen het geweldig vinden. Dat is mijn enige puntje van kritiek. Verder schrijft Susan van Kruijssen lekker vlot, zodat je dit boek met gemak op één avond leest.

Ik heb niet iedere pagina dubbel gelegen, maar regelmatig verscheen er wel een lach op mijn gezicht. Susan van Kruijssen verwoordt sommige dingen op zo'n bijzondere wijze. Dat is één van de redenen waarom ik al uitkijk naar het vervolg. Natuurlijk wil ik ook weten hoe het Annemiek verder is vergaan.

Afbeelding verwijderd door redactie
Susan van Kruijssen
Het weblog van Annemiek
254 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 90-325-1078-9
Adviesprijs: 14,95 euro