Teerbemind

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wind Gap is een broeierig gehucht in het het zuiden van Amerika. Het 'oude geld' regeert er, maar mengt zich schoorvoetend onder het 'gewone volk'. Iedere tiener lijkt aan de drugs te zijn, op jonge leeftijd sex te hebben en de meerderheid van de bevolking werkt bij dezelfde fabriek. Anders is het vrij rustig in het dorp, maar nu is iedereen overstuur. Een paar maanden terug is er een jong meisje vermoord en nu is één van haar klasgenootjes vermist.

Zou er een verband zijn? Curry, de chef van Camille, denkt van wel. Hij stuurt haar terug naar het dorp waar ze nooit meer wilde komen. Met tegenzin vertrekt ze naar het huis van haar moeder. Hier zal ze de aankomende tijd logeren. Het is jaren geleden dat ze haar moeder Adora heeft gezien en haar dertienjarige halfzusje kende ze niet eens. Amma is me d'r één. Op haar dertiende gebruikt ze al XTC en heeft ze veel invloed op de jongeren om haar heen. Ze kende de meisjes ook.

Camille wil maar een paar dagen in Wind Gap blijven. Even haar verhalen schrijven en dan snel weer terug naar Chicago. Natuurlijk duurt haar terugkeer veel langer. Het vermiste meisje wordt ook vermoord gevonden. En Camille raakt zelf betrokken bij de zaak. Niet alleen door het feit dat ze met één van de hoofdverdachten het bed in duikt, maar door haar verleden. Camille identificeert zich met de dode meisjes. Wat is er gebeurd in haar jeugd? Wat heeft dit allemaal te maken met de dood van haar zusje, jaren geleden? Vragen waar je op het eind van dit boek allemaal antwoord op krijgt.

Teerbemind is echt een genadeloos spannend boek. Door de vlotte schrijfstijl van Gillian Flynn leest het boek als een trein. Als je er in begonnen bent, wil je weten hoe het afloopt. Op de achterkant van het boek staat een reactie van Stephen King. 'De laatste dertig pagina's waren bijna ondraaglijk, maar ik kon níét meer stoppen.' En daar heeft hij helemaal gelijk in. Die laatste dertig pagina's zijn echt de slagroom op de geweldig lekkere taart. Wat een boek! Ik hoop dat er snel een nieuwe literaire thriller van haar hand verschijnt, want ik ben echt onder de indruk van haar debuut. Kan ze dit nog overtreffen?

Afbeelding verwijderd door redactie

Gillian Flynn
Teerbemind
303 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 90-225-4467-2

Adviesprijs: 18,95 euro