Lionel Richie komt bij je thuis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Lionel Richie staat al tientallen jaren aan de top van de popmuziek. Naast zijn successen met de Commodores scoorde hij hits als Say You, Say Me, Hello, Allnight Long, My Destiny, Angel en Just For You. Afgelopen jaar heeft Lionel gewerkt aan zijn nieuwe studio-album 'Coming Home'. Hiervoor werden de beste producers van vandaag de dag aangetrokken, zoals Jermaine Dupri (Usher, Janet Jackson, Mariah Carey), Raphael Saadiq (D'Angelo, The Isley Brothers) en Dallas Austin (TLC, Gwen Stefani, Texas, Sugababes).

Lionel lijkt qua uiterlijk geen spat ouder te zijn geworden sinds de jaren '80 en ook zijn muzikale prestaties zijn nog steeds van hetzelfde topniveau. Maar hij gaat wél met zijn tijd mee en heeft daarom de beste mensen om zich heen verzameld. Het resultaat mag er dan ook zijn. Natuurlijk staan er een aantal ballads op Coming Home, maar door de afwisseling met r&b, wat meer uptempo nummers en zelfs reggae, laat Lionel Richie een nieuwe kant van zichzelf zien.

Dochterlief Nicole speelt mee in de videoclip van het nummer I call it love, dat momenteel hoog genoteerd staat in de Verenigde Staten. Hij vertelde smakelijk over hun samenwerking tijdens zijn bezoek aan Robert Jensen. Nicole kwam klagend bij haar vader aankloppen: "Oh my God, daaaaaaaaaaaaaaaad." Het bleek dat Nicole's ruime trailer niet genoeg plaats bood aan haar vijftig beste vrienden (!), waarna er een nieuwe trailer werd afgeleverd. Volgens Lionel zo groot al een huizenblok. Hij kon er gelukkig wel om lachen.

Coming Home is een persoonlijk album geworden, recht uit het hart van de persoon Richie zelf. Een heerlijke cd als achtergrondmuziek voor de kouder wordende dagen, kaarsjes aan en met je vriendje op de bank genieten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Lionel Richie
Coming Home
Speelduur: 50 minuten en 35 seconden
Label: Island Records
Adviesprijs: 17,99 euro