Borat in Amsterdam

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Journalisten beledigen

Borat Sagdiyev is een creatie van de Britse komiek Sacha Baron Cohen, die eerder bekend werd met zijn personage Ali G. Op de persconferentie heeft Borat er vooral lol in om de aanwezige journalisten te beledigen. Zo noemt hij een journalist van De Jakhalzen dik, vraagt hij aan een andere (vrouwelijke) hoe duur ze is en vertelt hij weer een ander dat ze belachelijke kleding draagt. Als de telefoon van iemand afgaat, zegt hij: "how long will this last? Are you a retard?" en de presentator krijgt een bedankje dat hij Borat de avond ervoor de stad heeft laten zien. "Degene achter het raam was duur, maar ik weet zeker dat hij het geld waard was."

Borat vertelt met zijn Kazachstaanse accent dat hij de avond voor de persconferentie naar een bar is geweest met de naam 'The Cockring'. "Er waren 40 tot 50 mannen en maar één vrouw. En wie denk je dat de vrouw kreeg? Ik. Vrouwen houden van Borat. Ik heb al vijftien keer syfilis gehad, high five!."

Onze landen verschillen niet zo heel veel meer van elkaar, volgens Borat. "In Kazachstan zijn homo's sinds de hervormingen niet meer verplicht om blauwe hoedjes te dragen. Vrouwen mogen nu ook ín de bus meerijden in plaats van erbuiten, en de leeftijd dat vrouwen 'sexy time' mogen hebben, is verhoogd naar elf jaar oud." Dat vrouwen in Nederland mogen stemmen, vindt Borat onvoorstelbaar. "Vrouwen kunnen wél stemmen, maar paarden niet. Vreemd. In mijn land zeggen we dat het geven van macht aan vrouwen hetzelfde is als een wapen geven aan een aap. Het is extreem gevaarlijk."


Poepen in de Amsterdamse 'open riolen'

Hij is onder de indruk van het Amsterdamse systeem van open riolen. "Er ligt er eentje recht onder het raam van mijn hotelkamer. Heel handig als ik moet poepen. Als een van jullie vanochtend in die boot zat, dan spijt het me."

Op onze vraag wat het verschil is tussen Nederlandse en Kazachstaanse vrouwen, antwoordt hij: "Kazachstaanse vrouwen hebben meer haar op hun borst dan op hun hoofd. Hun tanden groeien ook buiten hun mond en hun borsten moeten zo laag mogelijk hangen."

Borat doet als toegift nog een korte Kazachstaanse dans op het podium en nodigt de pers uit om naar zijn hotelkamer te komen. "We will drink vodka, wrestle with no clothes and shoot dogs from the window." De persconferentie sluit hij af met de woorden: "I love you, I like sex!"

In badpak tussen de hoeren

Na de persconferentie is het tijd voor een fotoshoot waarbij Borat poseert tussen twee Amsterdamse meiden die zich voor deze gelegenheid best even als hoertjes willen voordoen. Voor de shoot trekt Borat zijn inmiddels wereldberoemde badpak uit de kast voor wat 'sexy time' tussen de Nederlandse vrouwen.


Première

In de Amsterdamse bioscoop Pathé de Munt vindt 's avonds de première van Borats film plaats. De film, met de lange titel 'BORAT Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan', trekt verschillende BN'ers. Vrouw.nl spotte onder andere Rob Oudkerk, Sander Foppele, Fatima Moreira de Melo, Jeroen Nieuwenhuize en Eddy Zoëy. En Borat zelf is natuurlijk ook weer aanwezig, dit keer niet in zijn zwempak, maar wel met een Hollandse kaas en een Zeeuwse muts op zijn hoofd.