De échte sterren dansen op het ijs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wekenlang zat iedereen aan de buis gekluisterd bij de ijsshow Sterren dansen op het ijs. David Szurman (ijsdans-partner van Marga Scheide), Victoria Timochenko (partner van Klaas Wilting) en Katerina Kovalova (partner van Jody Bernal) zijn drie van de sterren die schitteren in de show Fantasy van Holiday on Ice.

De show start met een droom. Een groot bed staat midden op het ijs en als publiek kan je meegenieten van de bijzondere droom van degene die er in ligt te slapen. Het zet meteen de toon voor de gehele show waarin dromen en fantasie een hoofdrol hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie

We belanden in achtereenvolgens in een klaslokaal, waarin de lessen over dieren werkelijkheid worden. Dan komen we weer midden in de jaren '60 terecht. De eerste helft van de show sluit spectaculair af met veel vuur en schitterende kostuums. Zelfs het ijs staat tijdens dit deel van de show in vuur en vlam.

Afbeelding verwijderd door redactie

Na de pauze komen dan eindelijk Katerina en Jody het ijs op om een kür te doen op Whenever, Wherever van Shakira. Zij krijgen een grandioos applaus. Het is duidelijk dat veel mensen ook gekomen zijn om Jody in levende lijve te zien schaatsen. Om me heen hoor ik mensen zeggen dat hij de winnaar van Sterren dansen op het ijs had moeten zijn. Na één nummer houden ze het echter weer voor gezien, maar gelukkig hebben we nog heel wat mooie nummers tegoed. We komen terecht in een heuse Bollywood productie vol met kleur en oosterse klanken. Het hoogtepunt van de show speelt zich ook echt af in het hoogste punt van de Ahoy'. In de lucht wordt een schitterende act opgevoerd door trapeze-artiesten met doeken. Uiteraard op de schaats! Adembenemend mooi.

Afbeelding verwijderd door redactie

Aan het eind van de show komen de schaatsers uit een grote piano stappen en doen ze een geweldige show op Let me entertain you van Robbie Williams. En tot slot de grote finale met heel veel glitter, wit en vuurwerk. Alle artiesten van het sprookje dat Fantasy heet komen nog eenmaal voorbij en het allergrootste applaus is wederom voor Jody Bernal. Een beetje onterecht, want de echte sterren van deze show zijn toch wel de top kunstschaatsers die het merendeel van deze adembenemend mooie show neerzetten.

Fantasy is nog tot 7 januari te zien in diverse plaatsen in Nederland. Voor meer info zie de website.