De liefdestrainer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De liefdestrainer

vertelt het verhaal van Katie Wallace. Als ze ontslagen wordt, gaat ze aan de slag als schoonmaakster bij Rebecca Greenhall. Katie ontdekt dat Rebecca, die een eigen artiestenbureau heeft, problemen heeft met haar vriend. Ze besluit Rebecca daarom te helpen.

Schoonmaken is niet haar sterkste kant, maar op het gebied van advies over relaties geven, blinkt ze uit. Rebecca ondervindt dit aan den lijve en lanceert Katie als de nieuwe liefdestrainer. Het is een razend succes. Iedereen wil meer over de methode van Katie weten. Zij gaat er in haar werk namelijk vanuit dat mannen net jonge honden zijn. De pers ontvangt het idee enthousiast, maar er zijn ook kritische journalisten. Journalisten die meer willen weten over Katie en haar liefdesleven. Hoe staat het eigenlijk met het liefdesleven van de trainer? Heeft ze zelf haar mannetje afgericht?

Maar het boek gaat over meer dan de liefdeslessen van Katie. Vriendschap is ook een belangrijk thema in deze roman. De vriendschap tussen Katie en haar vriend Crispin, haar huisgenootjes Ronan en Jess en de rijke vriendinnen van Rebecca. We volgen ze allemaal. Later duikt Katie ook in hun liefdesleven. Misschien kunnen zij ook wel wat hulp gebruiken. Het levert in ieder geval een hoop hilarische verhalen op.

De liefdestrainer is een leuk boek. In het begin vond ik het een beetje onsamenhangend, maar na een tiental pagina's kwam ik er helemaal in. Geef het boek in het begin dus het voordeel van de twijfel en leg het niet terug op je nachtkastje. Het is namelijk echt de moeite waard. Er gebeuren zoveel hilarische en onvoorspelbare dingen. Op sommige moment lig je dubbel van het lachen en juist op andere momenten heb je echt medelijden met Katie. De pers neemt haar zo te grazen. Dit is echt een vlot boek dat ideaal is om te lezen op een regenachtige dag. Het slechte weer ben je dan zo vergeten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Julia Llewellyn
De liefdestrainer
414 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 90-417-6168-3
Adviesprijs: 7,95 euro