Springen op je bank

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van de heren Mellow en Rivera, die deze cd hebben samengesteld. Zij maken deel uit van vier labels, waar artiesten (lees: dj's en producers) uit Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Japan zijn ondergebracht. De afgelopen tien jaar hebben Mellow en Rivera elk jaar een cd uitgebracht onder de noemer Music for Modern Living en nu is het dus tijd voor een heuse 'golden edition'. Deze verzamelaar geeft een overzicht van wat er zich het afgelopen decennium heeft afgespeeld in de wereld van de moderne muziek. Tenminste, dat beweren de heren zelf in het cd-boekje.

Samenvattend zou je kunnen stellen dat de muziekstijlen werkelijk alle kanten op gaan! Zo is er een jaren '30-achtige track van Batterie Du Verre met de titel Jitterbug, een rare cover van de Tears for Fears-hit Shout! en ze gaan op de electric-disco-tour met het nummer Flash Dance van Super Style Deluxe. En wat te denken van nummers die Jim vom Stamme Nimm of Monkey Bum Bum Boogie heten? Tsja, hipper wordt het niet!

Gevarieerd, verrassend en über-hip dus. Maar wat moeten we nu met deze cd? Want dit zijn duidelijk geen standaard lounge-deuntjes voor bij de open haard met je lief en een wijntje erbij. En ik zou deze cd ook niet opzetten tijdens een spelletje Kolonisten met vrienden, want daarvoor is de muziek te opvallend en uiteenlopend. Music for Modern Living is volgens mij meer iets voor in een hippe kledingwinkel of bar. En natuurlijk voor mensen die ervan houden om op hun loungebank heen en weer te springen!

Afbeelding verwijderd door redactie

Music for Modern Living 'Golden Edition'
Compiled by Mellow & Rivera
Audiopharm, www.spv.de
speelduur: 54 en 53 minuten
adviesprijs: 23,99 euro