Mijn verhaal

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sheldon wordt in 1917 geboren als Sidney Schechtel en groeit op in Chigago met zijn vader, moeder en broertje Richard. Het gezin kan nauwelijks rondkomen en Sidney droomt dan ook regelmatig over later. Later zou hij beroemd zijn, veel geld hebben en de wereld zien. En waarschijnlijk is het juist de trieste uitzichtloze situatie van zijn jeugd geweest, waardoor Sidney de wilskracht en het doorzettingsvermogen kreeg waardoor hij de weg naar de top kon nemen. Zijn dromen kwamen uit, maar wel met ongelooflijk veel vallen en opstaan.

Hij weet zich op jonge leeftijd al los te weken van zijn ouders met maar één doel: een beroemd schrijver worden. Hij vertrekt naar New York en verandert zijn naam in Sidney Sheldon. Hij neemt alle baantjes aan die ook maar zijdelings met het schrijversvak te maken hebben en deinst er zelfs niet voor terug om verder te reizen als het werken hem niet snel genoeg het gewenste resultaat oplevert. Zo vliegt hij van hot naar her en komt in contact met de meest beroemde personen. Zijn harde werken, zijn onuitputtelijke energie en zijn enorme enthousiasme worden beloond; via de meest onmogelijke weggetjes weet hij zich inderdaad een weg te banen naar de allerhoogste top.

Afbeelding verwijderd door redactie
Want Sheldon wérd een bestsellerauteur en won ook een Oscar als scenarioschrijver. Ook heeft hij een aantal enorme televisiehits achter zijn naam staan.

En natuurlijk was ik razend benieuwd naar dit verhaal, wie niet? Een arme sloeber die uitgroeit tot een miljonair en ook nog even wil vertellen hoe hij dat gedaan heeft, leek me waardevolle informatie.
Wat dat betreft heeft Sheldon geen half werk afgeleverd; Mijn verhaal staat bomvol informatie en iedere stap die hij gezet heeft, is ook opgenomen in het boek. Maar Sheldon is oud, zijn weg naar de top was lang en de hoeveelheid stappen die hij heeft genomen, is enorm. Teveel om in een boek te proppen. Er zijn zoveel stappen beschreven dat Mijn verhaal meer weg heeft van een verslag, een dagboekachtig geheel. Ik miste colour locale, ik miste echte gevoelens, ik miste een echt verhaal om me in te verliezen. Het was soms zelfs zo beknopt dat een nieuwe romance in drie regels begon, liep en eindigde. Ik kuierde een beetje langs de enorme hoeveelheid feiten zonder dat er ook maar een moment een beroep werd gedaan op mijn emoties. Veel meer dan een 'ach', 'zo', of 'nou nou' bracht het bij mij niet teweeg.

Jammer, een gemiste kans, denk ik. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het leven van Sidney Sheldon ongelooflijk boeiend en interessant was, en nog is. Omgetwijfeld zal zijn leventje gevormd zijn door die talloze carrièrestappen, maar ik weet ook zeker dat er nog een leven achter de schermen was en juist dat deel had wat mij betreft veel meer naar voren mogen komen. Meesterschrijver of niet, volgens mij heeft Sheldon zijn meer dan boeiende leven tekort gedaan, door het op deze manier vast te leggen.


Afbeelding verwijderd door redactie
Sidney Sheldon
Mijn verhaal
320 bladzijden
Uitgeverij: De boekerij
ISBN: 90 225 4613 6
Adviesprijs: 19,95 euro