Velt een kogel de politie?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een routinecontrole van de politie verandert in een wilde achtervolging door de straten van Las Vegas. Hierbij komen niet alleen enkele verdachte drugscriminelen om het leven, maar ook een politieagent. Als de kruitdampen zijn opgetrokken, is de ravage enorm. Tientallen kogelhulzen, verdeeld over twintig straten, moeten worden verzameld. Daarnaast zijn er op meerdere plekken schoten gevallen en dus mag het team van Gil Grissom weer hard aan de slag om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen.

De CSI'ers moeten zich door een lawine aan bewijsmateriaal heen zien te worstelen om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de dood van de politieagent. In eerste instantie denkt iedereen dat de agent is geveld door een kogel van een drugsdealer, maar Grissom is bang dat de agent het slachtoffer is geworden van een schot uit eigen gelederen. Bovendien krijgt het politiekorps ook nog eens te maken met woedende buurtgenoten en familieleden van de doodgeschoten dealers. Daarnaast vertellen diverse getuigen van de schietpartij een ander verhaal dan de betrokken agenten.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Zowel baas Jim Brass als agent Sofia Curtis, die het CSI-team normaliter bijstaan in hun werk, zijn bij de schietpartij betrokken geweest en worden vanwege het onderzoek op non-actief gezet. Vooral voor Sofia is dit een moeilijke periode: ze heeft voor het eerst een arrestant doodgeschoten en bovendien denkt ze dat de agent door haar is getroffen. Als de vierde verdachte bij zijn arrestatie door een onbekende scherpschutter wordt gedood, lijkt de zaak allleen maar lastiger te worden. Door intensief speurwerk van het CSI-team komen ze uiteindelijk terecht bij een stel dat met de drugsdealers te maken hebben. Daarmee komt een doorbraak in het onderzoek... Ook komt het team erachter hoe de agent precies is omgekomen en uit wiens pistool het fatale schot kwam.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

De dubbele aflevering is opgebouwd volgens het bekende recept: er vallen één of meerdere doden, het CSI-team gaat op onderzoek uit, vindt via via de juiste oplossing en de zaak wordt opgelost. Toch is het ook leuk dat in A bullet runs through it ook de wat meer persoonlijke kant van het vak wordt getoond. Normaliter lijken de personages niet echt een privé-leven te hebben, tenminste niet in beeld. Nu wordt getoond dat het politievak ook een donkere kant kent. Het is wel jammer dat de dvd geen extra bonusmateriaal heeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

CSI: a bullet runs through it, part 1 & 2
Indies Home Entertainment
Speelduur: 95 minuten
Adviesprijs:
Adviesleeftijd: 12 jaar