The Ten Tenors in Concert

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Ten Tenors

Deze formatie klassiek geschoolde Australische zangers - in de leeftijden van 22 tot en met 33 jaar - werd reeds in 1995 gevormd, toen de heren allemaal nog volop met hun operazangstudie bezig waren. In 1998 - hun examenjaar - gaven zij hun eerste lange concert en nog voor het eind van het schooljaar hadden ze er tevens een complete Australische concerttour op zitten. Ze zijn sindsdien bij elkaar gebleven en in 2002 kregen ze eindelijk internationale bekendheid door als verrassingsact op te treden op het Eurovision Grand Prix de la Chanson, die gehouden werd in Kiel te Duitsland. Tot op de dag van vandaag weten ze hun publiek te boeien en te betoveren met hun prachtige stemmen.

"Here's to the heroes"

Here's to the heroes is hun spectaculaire openingsnummer en tevens de titel van deze dvd en hiermee laten deze charmante heren meteen zien wat ze in huis hebben. Hun samenzang is zeer sterk en harmonieus, maar ook individueel zijn de heren goed bedeeld qua stem. Dat sommigen van hen ook nog eens de looks mee hebben gekregen, is een zeer aangename bijkomstigheid.
Alhoewel je bij operamuziek niet meteen aan romantiek zult denken, valt de muziek van The Ten Tenors toch wel in de categorie zwijmelmuziek. De tenoren zingen dus niet alleen opera, maar mengen het - met behulp van hun eigen band en een 30-koppig orkest - met popmuziek en dat doen ze niet onverdienstelijk. Het James Bondnummer 'You Only Live Twice' is daar een prachtig voorbeeld van, maar ook Queen's 'Bohemian Rapsody'. In één woord: kippevel! Ze brengen ook eigen werk ten gehore en alle nummers worden met Australische charme en humor 'from down under' aan elkaar gepraat. De show is verder doorspekt met veel podiumactie, bewegende beeldschermen en prachtige lichtshows, wat door het sublieme camerawerk en de uitstekende regie van Paul Hauptmann prachtig in beeld wordt gebracht. Deze dvd is daarom een genot om naar te kijken!

Extra's:

Er staan maar liefst vier verschillende extra's op. Allereerst heb je "The making of...", waarin de tot standkoming van de cd/dvd Here's to the heroes in beeld wordt gebracht. In zes minuten gaan we van de schrijftafel van de twee belangrijkste componisten van The Ten Tenors - de legendarische John Barry en Don Black - naar de uiteindelijke opnames van de dvd in Hamburg. Tevens staat er een "Behind the scenes" op, waarin te zien is hoeveel werk er komt kijken bij het maken van zo'n show. Er staat ook een "Photogallery" op met foto's van videoclips en van de heren zelf en als toetje nog vier Bonus Tracks: de videoclip van Here's to the heroes en drie nummers, die de heren tenoren als toegift gaven in Hamburg: 'The Boxer', 'Australian Folk Song Medley' en een hippe 'Bee Gees Medley'! Eén ieniemienie klein minpuntje: er staat geen Nederlandse ondertiteling op, maar je hoeft toch alleen maar te luisteren.
Dit alles bij elkaar maakt deze dvd Here's to the heroes een klassieker, die iedereen gewoon in zijn bezit zou moeten hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ten Tenors
"Here's to the heroes" - A night with the Ten Tenors
Tijd: ca.118 minuten
Label: Warner Music
Adviesprijs: 21,99 euro

Bestel Online voor 19,99!

Ten Tenors - Here's To Heroes
Ten Tenors