Arthur en de wraak van Malthazard

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Arthur en zijn ouders logeren ook dit jaar weer bij opa en oma. In eerste instantie is het gewoon een leuke vakantie waarin Arthur een bij uit zijn benarde positie bevrijdt en lekker zijn ding doet, maar vlak voor vertrek verandert de situatie. Een spin heeft een rijstkorrel naar hem gebracht met daarop de inscriptie 'Help'. Een lichte paniek maakt zich van Arthur meester als hij deze noodkreet leest: 'De Minimoys zijn in gevaar'.

Hij begrijpt dat er geen seconde te verliezen is. Arthur moet de Minimoys helpen, tenslotte is hij ontzettend verliefd op Selina, de prinses van de Minimoys. Wat moet hij doen? Zijn vader loopt ongeduldig door het huis, omdat hij naar huis wil. Zijn moeder heeft er mee ingestemd dat ze een dag eerder vertrekken. Hoe kan hij zijn kleine vriendjes nu helpen? Arthur besluit zijn grootvader Archibald te waarschuwen. Misschien kan hij in zijn plaats iets voor de Minimoys doen. Of niet? Volgens zijn opa schrijven de Minimoys alleen op bladeren en niet op rijstkorrels.

Toch is de kleine Arthur er van overtuigd dat er iets moet gebeuren. Zelf kan hij het niet doen. Hij moet echt mee naar huis. Zijn ouders zijn al dat getreuzel nu echt beu. Sip stapt Arthur in de auto. Hij denkt aan zijn minivriendjes. Wat zal er aan de hand zijn? Ik kan alleen verklappen dat Arthur toch uit de auto weet te ontsnappen om terug naar zijn vriendjes te keren door een soort tovernarij. Arthur is zelf namelijk veel groter dan de Minimoys dus hij moet voor deze spannend de trip net zo klein als zijn vriendjes worden.

Ik heb genoten van Arthur en de wraak van Malthazard. Tot de laatste bladzijde blijft deze fantasypocket spannend. Eigenlijk ben ik helemaal geen fantasyliefhebber, maar Besson heeft er echt een hele grappige, herkenbare wereld van gemaakt. Zo lijken Arthur en zijn ouders gewone mensen met al hun trekjes, maar ook zij zijn bijzonder.

Dit is het eerste boek dat ik lees in de serie. Dat gaat op zich heel goed, maar als je echt het hele verhaal goed wil begrijpen is het handig als je eerst de eerder verschenen boekjes Arthur en de Minimoys en Arthur en de verboden stad leest. Als het goed is, worden deze boeken nog verfilmd, maar er is nog steeds onduidelijkheid over de verschijningsdatum. Deze is inmiddels al een paar keer uitgesteld. Luc Besson doet dit zelf, tenslotte is hij de bekende regisseur van onder andere The Fifth Element en de Taxi-films.

Afbeelding verwijderd door redactie

Luc Besson
Arthur en de wraak van Malthazard
173 bladzijden
Uitgeverij: Mynx
ISBN: 90-225-4646-2
Adviesprijs: 10,00 euro