Gwen Stefani - The Sweet Escape

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Gwen Stefani is een begrip geworden in de muziekindustrie. Met haar opvallende looks is ze bij elk muziekevenement aanwezig en haar videoclips komen regelmatig op de televisie voorbij. Jong of oud, bijna iedereen kan wel een nummer van haar meezingen. En dan heb ik het voornamelijk over de klassiekers van het No Doubt tijdperk, want van dat meezingen is weinig meer over. De grappige beats en stemmetjes van de nummers blijven je bij maar daar is ook alles mee gezegd.

Het eerste nummer van haar cd is Wind it up, de remake van een nummer uit de musical Sound of Music. Duidelijk een productie van de Neptunes. In eerste instantie erg irritant maar dreunt lekker weg in je huiskamer en het nummer zal het misschien goed doen op feesten. Het tweede nummer The sweet escape is een heerlijk nummer waar je vrolijk van wordt. Na het beluisteren van de rest van het album is mijn conclusie dat nummer twee absoluut de lekkerste sound heeft.

Persoonlijk ben ik geen fan van Gwen Stefani. Ze is ontzettend commercieel geworden en dat hoor je duidelijk terug op deze cd. De nummers op de cd kunnen door elke willekeurige artiest gezongen zijn, en je gelooft ook eigenlijk niet wat ze zingt. Daarnaast vraag ik me af welke identiteit Gwen Stefani aan wil nemen. De nummers hebben namelijk allemaal een hele andere sound. Het positieve daaraan is dat je niet alleen maar gedreun hoort. Na één nummer heb je genoeg gehad voor de rest van de dag.

De cd is leuk om af en toe te beluisteren maar behoort niet tot mijn favorieten. Ondanks dat ze heel erg succesvol is en een groot publiek aantrekt, is Gwen Stefani niet de beste zangeres die er is. Haar aparte stemgeluid is niet altijd even prettig om te horen en sommige nummers volg je echt niet meer. Het laatste nummer is een bonustrack, de live-versie van Wind it up. Voor de liefhebbers toch een leuk extraatje.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gwen Stefani
The Sweet Escape
Speelduur: 50 minuten en 39 seconden
Label: Interscope
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel Online voor 16,99!

The Sweet Escape
Gwen Stefani