Ramses Shaffy verrast Liesbeth List

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Overheerlijke gerechten, rondvliegende bediendes en smakelijk grappige obers. Voeg die ingredienten bij de fabuleuze gastheer Mr. PP (spreek uit Pie Pie) en een aantal krachtige acts op het gebied van acrobatiek en dans en je diner is meer dan geslaagd. Ron Blaauws Palazzo voegt alles samen tot een evenwichtig en perfect uitgebalanceerde avond uit. Van 6 tot 25 februari, het slot van Palazzo 2006/2007, wordt het programma aangevuld met optredens van Liesbeth List. Zij trakteert het publiek op liedjes van Ramses Shaffy en enkele nummers van Edith Piaf.

Al na twee regels van haar eerste Ramses-medley stopt List het orkest. Shaffy moet met haar meezingen. Onder luid gejuich geeft hij gehoor aan haar verzoek en steunend op een stoel, in zijn gewone kleding, improviseert hij zich met Liesbeth door de muziek. Het publiek is geroerd. Kleine tekstfoutjes worden onder luid gelach opgevangen en List zingt zelfs 'nu weet ik het ook niet meer' in plaats van de juiste tekst. Het publiek smult! Er komt een toegift terwijl de aanwezigen met witte servetten zwaaien en het weerkaatsende kaarslicht het geheel een uiterst intiem en romantisch sfeertje geeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ramses keert terug naar zijn plekje en ook het publiek richt zich weer op de overheerlijke gerechten. Er wordt nog lang nagepraat en ieder heeft het gevoel getuige te zijn geweest van een bijzonder muzikaal samenzijn. Aan het einde van de avond stapt Liesbeth List nog even in de huid van Edith Piaf en dat doet ze wonderbaarlijk goed. Ze ís Piaf en haar Non Je Ne Regrette Rien ontroert het publiek oppnieuw. Dat kan met deze mooie warme herinnering én een voldaan gevoel naar huis.

Liesbeth List is nog tot en met 25 februari 2007 te zien in Palazzo. Pebby schreef er al eerder een recensie over.