Het bijzondere verhaal van Annie de Reuver

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Annie de Reuver vierde op 19 februari j.l. haar negentigste verjaardag. Op die dag kreeg ze het boek overhandigd door haar goede vriend Bas van Toor (Bassie van Adriaan). De Rotterdamse journalist Rein Wolters heeft op verzoek van De Reuver haar levensverhaal opgetekend en geschreven. Dit heeft hij in de taal gedaan die de zangeres spreekt: zonder moeilijke woorden en recht voor zijn raap. De Reuver: 'Zó kennen de mensen me, zó moeten ze me herinneren.'

Het levenspad van De Reuver ging niet altijd over rozen. Zonder gêne blikt ze terug op haar vier huwelijken. Ze vertelt over de Tweede Wereldoorlog, over het feit dat ze geen kinderen kan krijgen en de dood van haar geadopteerde zoontje. De Reuver maakt van haar hart geen moordkuil. Iedereen mag alles weten. Zo heeft ze geen goed woord over voor Mary Servaes, de Zangeres zonder Naam. Over Johnny Hoes praat ze met veel lof en zo komen er nog tal van bekende Nederlanders voorbij in Onverbloemd.

Haar carrière begint voor de Tweede Wereldoorlog bij het toenmalige toporkest The Ramblers. Als zestienjarige maakt ze haar debuut. Na de bevrijding is ze met de bigband The Skymasters drie keer per week live op de radio te horen. Zo wordt ze één van de populairste zangeressen van Nederland. Ze maakt in de jaren vijftig en zestig furore met hits als Kijk eens in de poppetjes van m'n ogen, Harmonica Jim, Veel bittere tranen en Wenen. De Reuver zingt niet alleen; ze werkt ook als producer en werkt voor diverse platenmaatschappijen waar ze talent ontdekt en kneedt. Eén van de sterren uit haar stal is Corry Konings.

Onverbloemd is een mooi boek geworden. Wolters heeft haar indrukwekkende levensverhaal schitterend opgetekend. De vele foto's die het boek illustreren, maken van deze autobiografie echt een juweeltje. Verder bevat het boek een cd met daarop haar mooiste liedjes. Ideaal om te beluisteren tijdens het lezen van Onverbloemd! 90 jaar Annie de Reuver.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rein Wolters
Onverbloemd! 90 jaar Annie de Reuver
186 bladzijden
Speelduur: 40 minuten 53 seconden
Uitgeverij: Disky
ISBN: 978-90-78776-01-7
Adviesprijs: 24, 95 euro