Come to Neverland!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De film begint in het huis van de familie Darling (Van Dalen), waar de kinderen Wendy, John (Jan) en Michael (Michel) zich opmaken om naar bed te gaan. Hun ouders gaan een avondje uit en Wendy past op haar broertjes. Alle drie zijn ze gek op de verhalen over Peter Pan, die hun moeder hen heeft verteld, maar hun vader gelooft niet in hem. Als hun ouders het huis hebben verlaten en de kinderen bijna slapen, komt Peter Pan samen met Tinkerbell - de kleine eigenwijze fee - naar de kamer van de kinderen. Hij is op zoek naar zijn schaduw, die Wendy de avond daarvoor te pakken heeft gekregen en voor hem heeft bewaard. Peter Pan worstelt met zijn schaduw, die maar niet met hem mee wilt en maakt zo de kinderen wakker. Ze zijn verrukt als ze Peter Pan in hun slaapkamer aantreffen en willen niets anders dan met hem mee gaan naar Neverland, om nóóóóóóit meer volwassen te hoeven worden!


Peter leert Wendy en haar broertjes John en Michael vliegen door aan fijne dingen te denken, met een beetje hulp van het elfenpoeder van Tinkerbell. Ze vliegen onder de tweede ster rechts en dan rechtdoor, naar het denkbeeldige Neverland. In dit betoverde land woont ook de gemene Kapitein Haak, die met zijn bende piraten altijd klaar staat om Peter Pan een hak te zetten. Kapitein Haak is namelijk nog steeds boos op Peter Pan, want door hem is hij jaren geleden zijn hand kwijtgeraakt aan de altijd tikkende Krokodil. Deze blijft maar achter hem aan zitten, want die hand smaakte naar meer! De kinderen beleven een geweldig avontuur daar op Neverland. Ze gaan met Peter Pan op zoek gaan naar Tigerlilly (Tijgerlelie), de dochter van het Indianenopperhoofd, die door Kapitein Haak en zijn rechterhand Meneer Vetje ontvoerd is. Zij krijgen hierbij natuurlijk de hulp van Peter Pan's eigen bende de 'Lost Boys'.


Extra's

Er staan echt enorm veel extra's op deze dvd's. Op de eerste disc staan een trailer van de nieuwe film van Tinkerbell, Disney's Liedjesselectie waarmee je de liedjes uit de film kunt zien met bijbehorend filmfragment, het verhaal van Peter Pan om zelf te lezen of voor gelezen te worden en je kan de Gesproken Toelichting - met de stem van onder andere Walt Disney zelf - aanzetten, zodat je tijdens het kijken naar de film extra achtergrondinformatie over Peter Pan krijgt.
Op disc twee staan nog meer liedjes, spelletjes en activiteiten voor de jeugd, veel 'Achter de schermen bij Disney' items met historisch beeldmateriaal én een Peter Pan's 3-dimensionale vlucht over Londen en 'Never-neverland'.

Het verhaal van Peter Pan is tijdloos en herinnert ons eraan dat we moeten blijven dromen. En voor een keertje nog even kind-zijn kun je zeker met deze dvd. Disney heeft met deze speciale uitgave echt een hebbeding op de markt gebracht, waarmee genoeg saaie uurtjes op regenachtige middagen opgevuld kunnen worden!


Disney Classics 2-Disc Deluxe Edition
Peter Pan Platinum Edition
Tijdsduur: 72 minuten
Adviesprijs: 29,99 euro

Bestel NU goedkoper online!

Peter Pan (2DVD) (Deluxe Edition)