Op eigen benen?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat de auditie-programma's als Idols, Popstars en het recentelijke X-factor talloze welwillende zangers en zangeressen voortbrengt, is geen verrassing meer. Van velen horen we, na een kleine opleving, nog maar weinig. Zelfs winnaars van dergelijke talentenjachten raken, op een enkeling na, al snel in de vergetelheid. Wat heeft Deborah dat haar onderscheidt van al die anderen?

Allereerst is daar haar beroemde oom. Deborah's manier van zingen en haar uitspraak lijkt ontzettend op die van hem. Hebben ze soms dezelfde logopedist of zangleraar? Deborah zingt aardig, maar haar ietwat hese en nasale stem is niet bijzonder. Terwijl je haar cd beluistert, krijg je herhaaldelijk het idee dat ze de hoge noten niet haalt. Met veel kracht, want een krachtige stem heeft ze, lukt het haar. Haar geluid is echter niet subtiel of mooi te noemen. In Verlang naar mij en Vrij van jou is dat overduidelijk. De vergelijking met Mariah Carey kan ik écht niet maken. Deborah zingt vooral hard, op het schreeuwerige af.

Ik ben er heilig van overtuigd dat Deborah er op een feest een dolle boel van kan maken. Het Laat me Gaan is haar op haar lijf geschreven en daarin komt haar directe persoonlijkheid ook prima tot uiting. Ieder Moment is een zeer goede poging, maar ballades en Deborah gaan niet echt samen. Wellicht door haar leeftijd, maar misschien ook door haar zangtechniek. Ik ben bang dat Deborah nog veel moet leren, voor ze op eigen benen carrière kan maken als zangeres in de A-list.

Afbeelding verwijderd door redactie
Deborah
Volg je hart
Label: CNR Music
Adviesprijs: 22,99 euro
www.deborahmusic.nl

Bestel Online!

Volg Je Hart
Deborah