Who's your mama?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vriendenboekjes kennen we allemaal nog wel van vroeger. Ik heb er zelfs nog een paar in mijn boekenkast staan en het is altijd leuk om zulke boekjes cadeau te doen aan mijn nichtjes. Ik begon elk boekje met dingen over mezelf in te vullen en daarna ging het boekje mijn vriendenkring langs. Altijd leuk om eens in de zoveel tijd weer eens door te lezen, maar mijn voorkeuren zijn sinds die tijd wel erg veranderd!

Het Mamaboekje is net zoiets als een Vriendenboekje, maar hiermee is het de bedoeling dat je moeder het boekje voor jou invult. Want wie schrijft die blijft! In het boekje kan ze haar herinneringen kwijt: hoe ze vroeger speelde, welke muziek ze leuk vond, hoe ze je vader ontmoette, hoe ze op jouw naam kwamen, wie haar eerste liefde was enzovoorts... Een boekje om te bewaren dus. Erg leuk voor later zeg maar!

De onderwerpen zijn onderverdeeld in verschillende thema's: "Toen je klein was", "Je vriendschappen, je school en daarna", "Liefde, verliefd zijn en je gezin", "De wereld om je heen", "Je passies en dromen" en "Tot slot...". In het begin kan ze haar persoonsgegevens invullen en is er een pagina met een stamboom waar je pasfoto's op kan plakken. Het is een grappig en eigentijds vormgegeven boekje: leuk om te geven en om te krijgen. Als moeders het eenmaal heeft ingevuld is het een zeer persoonlijk en authentiek document geworden. Eentje om te koesteren, je hele leven lang!

Dit boekje is tevens te verkrijgen als Het Papaboekje. Leuk voor Vaderdag!


Thomas Beekman
Het Mamaboekje / Het Papaboekje
77 bladzijden
Uitgeverij The House of Books
ISBN 9789044317916 / 904431792X
Adviesprijs: 9,90 euro

Bestel Online!

Het mamaboekje
T. Beekman


Het papaboekje
T. Beekman