Who are you?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Built to Kill

Op deze dvd staat deel één en twee van de superspannende CSI special 'Built to Kill'. In deze afleveringen krijgen de detectives te maken met meerdere moordzaken. Zo onderzoeken ze de dood van een jong meisje, dat midden in de show 'KA' van Cirque du Soleil wordt gevonden onder het podium. Grissom (William Petersen) vindt bij de moord op een bekende rockster een maquette van diens keuken: de moord is precies zo uitgevoerd als in de maquette. Alles klopt, tot in de kleinste details...

En als Catherine (Marg Helgenberger) en Nick (George Eads) na een lange dag werken ter ontspanning een concert van John Mayer bezoeken, wordt er iets in het drankje van Catherine gedaan. Als ze wakker wordt, ligt ze halfnaakt in een hotelkamer. Ze vreest het ergste...

Afbeelding verwijderd door redactie

Spannend is een understatement

Wanneer ik de dvd ontvang ben ik blij verrast. Niet een kartonnen of plastic hoesje, maar een prachtig vormgegeven CSI blik. Mét 3D-effect. Maar de dvd is dan ook een limited edition, dus dan verwacht je ook wel iets extra's.

De eerste aflevering op de dvd begint direct spectaculair. Door het gebruik van beelden van de show 'KA' van Cirque du Soleil krijg je een spetterend begin. Hierdoor staat de spanningsboog direct strak. Na deze bijzondere opening verloopt de aflevering een stuk rustiger. Je wordt hierdoor op het verkeerde been gezet. De eerste moordzaken worden relatief snel en gemakkelijk opgelost. Dit lijkt teleurstellend voor de kijker die bij een CSI special verwacht dat ze extra uit gaan pakken.

Het tegendeel is echter waar. Al snel volgen de spannende gebeurtenissen elkaar op. Het woord spannend is eigenlijk een understatement. Ik zat letterlijk op het puntje van mijn bank en ik vond het zelfs eng. Op bepaalde momenten kreeg ik zelfs kippenvel. Hoe het afloopt ga ik niet verklappen, dat moet je zeker zelf gaan bekijken!

Afbeelding verwijderd door redactie

CSI in de bonus

Op deze dvd is er een bonusaflevering toegevoegd van CSI Miami. 'Death pool 100'. Dit is de honderdste aflevering van de serie CSI Miami. CSI Miami is de spin-off van CSI Las Vegas. In deze aflevering wordt de beroemdheid Dakota Hudson dood aangetroffen. Dit is het resultaat van een gewelddadige roofoverval op een feestje van een diamantair. Echter, bij nader onderzoek door het CSI-team blijkt zij niet door de dieven te zijn doodgeschoten. Het spoor leidt naar een zogenaamde death pool, feestjes waarbij gegokt wordt welke beroemdheid als eerste overlijdt.

Deze aflevering wordt extra spannend gemaakt omdat het lijkt of één van de leden van het CSI-team ook verband heeft met death pool. Dat vond ik een interessant gegeven. Zo speciaal als de afleveringen van CSI Las Vegas vond ik deze aflevering van CSI Miami niet, maar het is zeer zeker bijzonder spannend om naar te kijken.


CSI Las Vegas: Built to Kill
Parts one & two
Met o.a.: Jorja Fox, William Petersen, Gary Dourdan en anderen
Speelduur: ongeveer 125 minuten
Geproduceerd door: CBS
Adviesprijs: 16,99 euro

Bestel Online!

Csi Special: Built To Kill
William Petersen