De Kraay is los!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Eigenlijk heeft deze acteur en komiek helemaal geen introductie nodig. Door zijn veelzijdigheid is hij uitgegroeid tot één van de grootste uit de Nederlandse cabaret- en toneelwereld. Bekendheid verwierf Kraaykamp samen met Rijk de Gooyer. Dit legendarische duo trok iedere keer weer volle zalen en weet zelfs de nummer één positie in de Nederlandse Top 40 te bereiken met De Bostella. Hun laatste show De Johnny en Rijk Show; Een Paar Apart staat op deze dvd. Deze show wordt omschreven als de leukste show van de heren. Ik heb helaas nog nooit eerder een show van de heren gezien en dus geen vergelijkingsmateriaal. Maar dat dit een geweldige show is, staat wat mij betreft vast. Ik heb echt veel gelachen tijdens het bekijken van sketches en liedjes, zoals Oh Waterlooplein, De Bostella en Wij zijn twee eenzame cowboys.

Daarna is het tijd voor hoogtepunten uit de succesvolle comedyserie Laat maar zitten van de Vara. Harm Edens heeft deze serie geschreven die zich afspeelt binnen de muren van een gevangenis. We zien niet alleen Johnny Kraaykamp in de rol van boef die de gevangenis op stelten zet, maar ook Haye van der Heyden, Pieter Lutz, Maarten Spanjer, Rudy Falkenhagen en Nelly Frijda. Deze serie was van 1988 tot 1990 op tv te zien en is daarna nooit meer herhaald. Dat vind ik echt jammer, want de fragmenten die ik op de dvd heb gezien zijn echt het opnieuw uitzenden waard.

Bloopers; natuurlijk kom je ze ook op deze dvd weer tegen. Wat mij betreft had dit niet gehoeven. Natuurlijk is het weleens leuk om te lachen om misverstanden van anderen. Alleen bij Johnny Kraaykamp is dat niet nodig. Hij laat zijn publiek altijd lachen, daarvoor hoeft hij niets stoms te doen. Gelukkig weet Kraaykamp zijn foutjes ook meesterlijk te verhullen, waarop zijn tegenspelers weer in de lach schieten om zijn creatieve improvisaties.

Het hoogtepunt van deze dvd vind ik zelf Striptease. Deze bijzondere conference van Kraaykamp komt uit het privé-archief van regisseur John van de Rest. Deze beelden, die opgenomen zijn tijdens de opening van de televisiestudio's van John van de Rest Theaterprodukties op 26 juni 1990, zijn nooit eerder uitgezonden. In het publiek zie je dan ook allerlei bekenden zitten, zoals Harm Eden, Sylvia Millecam, Haye van der Heyden en Maarten Spanjer. Het is echt een goede show, daar kunnen andere cabaretiers nog iets van leren. Geweldig dat het publiek hier nu ook van mag genieten.

Deze dvd staat garant voor een avondje ouderwets genieten met de hele familie voor de tv!

Afbeelding verwijderd door redactie

De Kraay is los! - Johnny Kraaykamp op z'n best
Met o.a. Johnny Kraaykamp, Rijk de Gooyer, Adèle Bloemendaal en Robert Long
Tijd: 110 minuten
Uitgebracht door: JG Entertainment
Adviesprijs: 16,99 euro
Adviesleeftijd: Geschikt voor alle leeftijden

Bestel goedkoper online!

Johnny Kraaykamp - De Kraay Is Los
Johnny Kraaykamp