Blozen bij Pete Murray (deel 1)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Dit is inmiddels al de derde keer dat hij in Nederland is, vertelt de dame van de platenmaatschappij mij. Dan laat ze ons alleen in een kamertje en de deur gaat dicht. Pete kijkt me aan en wacht rustig op wat er komen gaat. O jee, dit is spannender dan gedacht. In m'n beste Engels flap ik eruit:
Zo Pete, kan je maar geen genoeg van ons landje krijgen

?
Holland is leuk! Ik doe hier een paar kleine optredens en het Nederlandse publiek is ontzettend leuk, dus ik kom hier graag. Vorig jaar stond ik als openingsact op Pinkpop, terwijl ik toen nog helemaal niet zo bekend was hier. Het jaar daarvoor was Dave Matthews, een band die erg populair is in Amerika, de openingsact. Die band trok toen zo'n 800 toeschouwers, dus ik hoopte dat ik dat kon overtreffen. Maar ik had niet durven dromen dat er 15.000 mensen zouden komen kijken! En die konden zelfs mijn teksten meezingen, ongelooflijk!

Maar dat ben je toch wel gewend, want je treedt in Australië ook op voor duizenden fans tegelijk! Oef, wat een lekker ding, hoor ik mijzelf denken. Maar koppie erbij houden, dame!
Waarom richt je je nu vooral op Nederland?
Dat komt door Sony, mijn platenmaatschappij. Nederland was ook het eerste land buiten Australië waar mijn album werd uitgebracht, want Sony geloofde erin. Voor dat lef heb ik veel respect en ik ben Sony/BMG erg dankbaar. We waren van plan om hier klein te beginnen, dus het was een enorme verrassing dat mijn optreden op Pinkpop meteen zo'n groot succes was. In Australië ben ik klein begonnen bij de publieke radiozenders en toen ik daarna op de commerciële muziekstations te horen was, brak ik definitief door. Dat pakken we in Nederland ook zo aan, dus eerst was ik alleen op 3FM te horen en nu ga ik ook langs bij de commerciële stations.

Pete heeft het daarmee trouwens erg druk deze week, want hij wordt zo'n beetje langs alle radiozenders gesleept door zijn PR-mensen. Bij zijn eerdere bezoekjes aan Nederland was hij onder andere te gast bij 3FM, maar hij gaf deze keer ook een achterbank-concert voor de commerciële radiozender Q-music. Dus wat dat betreft gaat alles blijkbaar volgens plan.
Je wordt vaak vergeleken met Jack Johnson. Ben je daar blij mee?
Jack Johnson is erg populair in Amerika en Groot-Brittannië, dus dat vind ik prima, haha! Ik snap ook wel dat mensen vinden dat we een beetje dezelfde stijl hebben, want we zijn allebei singer/songwriters met een 'laidback'-stijl, dus muziek die relaxt en 'easy' klinkt, met veel akoestische gitaren en simpele drums. Maar we verschillen ook, hoor! Ik speel bijvoorbeeld ook elektrische gitaar en ik heb ook iets meer rock& roll, denk ik.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zijn stem blijft rustig klinken en hij neemt uitgebreid de tijd voor zijn antwoorden. Ik weet dat ik maar 20 minuten heb, dus besluit ik maar snel de belangrijkste vragen te stellen. Niet voor mijzelf natuurlijk, maar voor jou, de lezer...Wat vind je van de Nederlanders?
Erg vriendelijk! En ik vind dat jullie erg lijken op Australiërs, qua karakter, want jullie zijn ook zo lekker nuchter. In Australië word ik wel herkend op straat, maar niemand valt me lastig ofzo. Ze komen rustig naar me toe als ze een handtekening willen, of ze zeggen me gedag en laten mij verder met rust. Ook hier in Nederland zijn er geen hysterische taferelen, ik voel me overal veilig en ik word overal gewoon prettig ontvangen.

Durf ik mijn volgende vraag te stellen? Uhm... Ik besluit zo nonchalant mogelijk te doen, ik heb immers net gehoord dat ik als Nederlander zo lekker nuchter ben. Dus ik krabbel wat op mijn kladblok, terwijl ik zo achteloos mogelijk vraag:
Wat vind je precies van de Nederlandse vrouwen?
Een geweldig accent, dat vind ik zo leuk! Jullie zijn ook opvallend lang trouwens, want als ik hier met fans op de foto ga, dan steken sommige vrouwen een kop boven mij uit! Jullie zijn ook erg atletisch, want jullie zien er fit uit. En de Nederlandse vrouwen hebben een mooie huid, is mij opgevallen. De huid van veel Australiërs is beschadigd door de zon, maar dat is hier gelukkig niet zo. Jullie zijn mooi!

En hij kijkt me lachend aan. Bedoelt hij nou dat ik schattig Engels praat, erg lang ben, er fit uitzie en dat mijn nieuwe gezichtsfoundation z'n geld waard is? En begin ik nu te blozen? O jee, dit gaat fout!

Benieuwd hoe dit verder gaat? Dat lees je vrijdag, hier op Vrouw.nl, en dan kun je ook Pete Murray's nieuwe cd See the Sun plus handtekening winnen!

Afbeelding verwijderd door redactie

Bestel Online!

See The Sun
Pete Murray