Voor altijd jong

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Voor altijd jong is een roman over geloven dat je nooit volwassen zal worden, over seks, drugs en rock-'n-roll. Tony Parsons gaat terug naar zijn wortels voor zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.' Die tekst op de achterkant van het boek spreekt me aan. Parson begon zijn carrière ook bij een muziekblad, net als de jongens die we volgen in dit boek.

In Voor altijd jong nemen we een kijkje in het leven van drie jonge journalisten van het muziekblad The Paper. Terry is stapelverliefd op fotografe Misty. Ray is van de oude stempel en weigert met z'n tijd mee te gaan. Terwijl Leon op de vlucht is voor een bende, die hij in een van zijn teksten heeft beledigd.

Met moeite worstel ik me door hun levensverhalen. Het ligt niet aan de schrijfstijl van Tony Parsons, maar aan het feit dat dit boek zich afspeelt in het Londen van 1977. De politieke taferelen, levensstijl en sterren van die tijd zeggen mij weinig. Dat Elvis op 16 augustus van dat jaar stierf, weet ik dan weer wel. Dat is dan ook het enige moment van herkenning dat ik heb tijdens het lezen vanVoor altijd jong.

Lezers die die tijd kennen, zullen waarschijnlijk wel genieten van dit boek. Mij kon het geen enkel moment boeien. De schrijver dook wat mij betreft iets te vaak terug in de tijd. En die beloofde seks, drugs en rock-'n-roll vallen ook mee. Helaas...

Afbeelding verwijderd door redactie

Tony Parsons
Voor altijd jong
319 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN10: 9044317393 | ISBN13: 9789044317398
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel online!
Voor altijd jong
Tony Parsons