Nova Soul Volume 3

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Inmiddels is Nova Soul Volume 3 te koop; een verzamelalbum met een handmatig gekozen collectie van geraffineerde soulmuziek uit de 21ste eeuw. Het is even wennen als je de jaren zeventig-soulmuziek gewend bent, maar Nova Soul laat zien dat je soulmuziek prima kunt mixen met diverse andere muziekstromingen, zodat het meer past bij deze tijd. Je vindt op deze cd daarom nummers met elementen van House, NuJazz en klassieke soul. Af en toe is het zelfs lounge te noemen, maar het is in ieder geval helemaal van deze tijd!

Deze cd is een internationale samenwerking van diverse topproducers en grote studionamen. Mensen die de betekenis van Soul with a capital S goed begrepen hebben. Even geen namen, want die zeggen toch niet al te veel, maar het geeft de cd wel een internationale klank, waardoor deze vorm van muziek ook wereldwijd zeer geliefd zal zijn. In Europa heeft deze stroming wel al voeten in de aarde, vandaar ook deze Volume 3. Het zijn vooral de geweldige vocalisten die deze cd lekker in het gehoor doen liggen. Je vindt op deze cd bijdragen van onder andere Alice Russell, Mozez en indie-soulkoning Jamie Lidell.

Sommige nummers doen wat meer Club aan, maar overall gezien, overheerst de Neo Soul en Deep Funk op deze cd. Dus... Hou je van moderne soul muziek met een funky twist, dan is deze cd een regelrechte must-have!

Tracklist Disc 1:Tracklist Disc 2:
1. Getcha Soul Right1. Another Day In Paradise
2. Beautiful Day2. Try Love
3. Beauty3. Changes
4. Transatlantic4. No Problem
5. We've Only Just Begun 5. Little Bit More
6. Fly In The Hand 6. Take Four
7. That Sound 7. Chase Your Tail
8. Cressy St. Breakdown 8. Big Blue Sky
9. Grasshopper 9. Feel Fantabulous
10. Gimme Some Time10. Jaja
11. Walking Through Tomorrow 11. Linn
12. Superstar12. Bluebird
13. Slowly13. Life & Death
14. Hey YaTekst

Klik hier om fragmenten van deze cd te beluisteren.

Afbeelding verwijderd door redactie
Nova Soul Volume 3
Various artists
Label: Audiopharm
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel goedkoper online!

Nova Soul 3
Various Artists