Asia Lounge

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De blauw met babyroze cover is op z'n minst zeer opvallend te noemen, maar dat geldt ook zeker voor de muziek die erop staat. Bij het horen van de eerste tunes was ik in eerste instantie meteen geneigd om langs alle nummers op de cd heen te 'zappen'. Toen besloot ik om de cd toch langzaam af te luisteren en hem gewoon over me heen te laten komen.

De namen van de artiesten zeggen me weinig tot niets, maar de muziek spreekt me wel aan. Coole beats vermengen zich met Aziatische invloeden die duidelijk te horen zijn. Al naar gelang de cd vordert valt er een soort van rust over me heen. Ik word er letterlijk chill van en zie mezelf al helemaal zitten in een heerlijke loungeclub met een cocktail in de hand, terwijl danseressen sensueel door de club heen dansen.

Sommige nummers zijn gemixt met hiphop-tunes, maar dat is niet storend. Qua sfeer passen ze perfect binnen dit concept en maken deze cd zelfs bij vlagen dansbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze muziek is in de Londense underground clubscene bekend geworden. London, de stad waar zoveel verschillende culturen bij elkaar komen. Voor fans van deze muziek zal het vast en zeker een must-have zijn. Voor hen die deze muziek niet kennen, maakt het wel nieuwsgierig naar voorgaande edities van deze Asia Lounge.

Al met al is het vierde deel in de Asia Lounge-saga is een buitengewone verzameling met bijzondere loungemuziek geworden. Perfect om op de achtergrond af te spelen als je visite hebt of als je een boekje aan het lezen bent. In elk geval is het een heerlijke cd voor de zomer van 2007!

Tracklist Disc 1:Tracklist Disc 2:
1. Absence Heard, Presence Felt1. 40 Thieves
2.Triatma2. Cupid Smiling The Smile
3. Naked Spirit3. The Road To Benares
4. Flutter4. I Sell Marihuana
5. Diago 5. Baby Shiva
6. Bungee Jump Against Racism 6. Rainfall
7. Creep 7. Says Kabir
8. Diamondstone 8. Pop
9. True Skool 9. Dehli Drama
10. The Mattress10. Ways To Go
11. New Dehli11. Hagia Sophia
12. Addicted To Wave12. Cleopatra In New York
13. Peninsolar13. Ask For A Kiss

Klik hier om fragmenten van deze cd te beluisteren.

Afbeelding verwijderd door redactie
Asia Lounge
Asian flavoured club tunes - 4th floor
Samengesteld door Ralf Zitzmann
Speelduur: 125 minuten 18 seconden (2 cd's)
Label: Audiopharm
EAN: 0693723780825
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel goedkoper online!

Asia Lounge 4
Various Artists