Zoektocht in Katoren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Katoren veertig jaar later: Koning Stach is oud. Koss is jong. Met zijn zestien jaar zorgt Koss voor zichzelf - en voor zijn geiten. Op een dag ontmoet hij de oude dame Adelheid, die stervende is en hem vertelt over de verdwijning van haar zoontje, in een ver verleden.

Na haar overlijden besluit Koss haar zoon te gaan zoeken. Tijdens zijn reis gaat er een compleet nieuwe wereld voor hem open: een wereld van geld, regels en hypocrisie. Een wereld waar Koss weinig van begrijpt. Net als de jonge Stach gaat ook Koss de strijd aan. Uiteindelijk wordt hij zelfs bijgestaan door de oude koning en zijn vrouw.

Het boek begint direct in volle vaart. Er gebeurt meteen al zoveel dat het me even duizelde. Jan Terlouw sleurt je mee naar Katoren en blijft rennen. Op een gegeven moment heb je het tempo door en gaat het beter. Voordeel hiervan is dat je geen moeite hebt om in het verhaal te komen.

Koss is een dappere jongen, maar niet té dapper. Pas op het einde zorgt hij voor verandering, zoals eens Stach dat heeft gedaan. Je moet niet rekenen op een vervolgverhaal over Stach, want hij komt maar even in het verhaal voor.

Zelfs al hoop je op een vervolgverhaal, dit is een lekker, fris, nieuw verhaal dat weer nieuwe gezichtspunten biedt. Schrijver Jan Terlouw weet haarfijn de hedendaagse problematieken bloot te leggen zodat het ook te begrijpen is voor de jeugd.

Een leuk boek, met diepere achtergrond. Opnieuw een juweeltje van Jan Terlouw.

Jan Terlouw
Zoektocht in Katoren
211 pagina's
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN10: 9056379135 / ISBN13: 9789056379131


Bestel Online!
Zoektocht in Katoren<br>Jan Terlouw
Zoektocht in Katoren
Jan Terlouw