Hoe top zijn De Toppers?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In smaragdgroene pakken verschijnen de drie heren onder de klanken van Can you feel it in een soort vliegende schotel, die hen naar het podium brengt. De eerste drie nummers mogen wij fotograferen bij het podium en daar is het geluid redelijk tot goed. Echter op de perstribune aangekomen, verstaan we niets meer van de teksten, klinkt Gordon als Mickey Mouse en als ze tegen elkaar praten versta je er niets van. De slechte grappen van Gordon waren dus totaal niet te verstaan. Niet dat we daar veel aan gemist hebben natuurlijk...


Vol goede moed bekijken we de rest van de show. Het podium ziet er absoluut erg spectaculair uit. Deze staat in het midden van de Arena en loopt uit in vier punten. En aan elke kant van het podium gebeurt wel iets. Boven het podium hangen beeldschermen, waarin de teksten als in een karaoke-bar worden weergegeven met hierboven bewegende lichten. Dan bestijgt de 71-jarige Engelbert Humperdinck het podium en zingen de drie heren elk een nummer samen met hem, zoals Quando, Quando, Quando en Release Me. Hierna doen de heren een medley van Lionel Richie, die wat ons betreft het podium wel op had mogen lopen op dat moment. Een knallend vuurwerk sluit deze medley af.


Uiteraard zingen de heren ook vele nummers uit hun eigen repertoire. Wat opvalt is dat ze ook veel minder bekende nummers doen, die door het slechte geluid helemaal onherkenbaar blijven. Gelukkig kunnen we de teksten op de schermen lezen, zodat het nog enigszins herkenbaar lijkt. Dan betreden de heren Geer en Goor het podium en klagen allebei zielige vrijgezellen te zijn (tenminste, dat maken wij er van, want echt verstaan doen we het niet). Of er nog leuke heren zijn die een nachtje met ze door zouden willen brengen? Tijdens Enough is Enough - het was ons op dat moment ook wel een beetje genoeg - voegen ze daad bij woord en trekken twee gays op het podium die een gewaagd dansje met ze wagen. Het hoogtepunt voor de pauze lijkt echter Gerard Joling te zijn met zijn hit Maak me gek. Pas nu lijken de tribunes in beweging te komen.


Wij kunnen het echter niet meer aan. Onze oren suizen, de hoofden bonken en wij besluiten het na de pauze voor gezien te houden. Buiten gekomen zien we nog een aantal bezoekers ruziën met de securitymensen. Zij hebben last van hun oren en hoofdpijn. Nu is de Arena qua geluid al niet de beste locatie (Mensen, gooi toch De Kuip weer open voor concerten!), maar dit was wel erg dramatisch. Als er toch zo'n gigantische show neergezet wordt, waarom dan niet iets meer geld en tijd steken in goed geluid? De heren Gordon, Joling en Froger zijn stuk voor stuk toppers en entertainers, maar het geluid heeft wat ons betreft voor deze geweldige show wel een flinke kater achtergelaten. We hebben begrepen dat de geluidsproblemen inmiddels opgelost zijn, dus hopelijk kunnen de fans de komende dagen van een geweldige show met goed geluid genieten.

Meer informatie zie www.toppersinconcert.nl