Halsbrekende toeren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Boeken van Katie Fforde staan garant voor een flinke dosis romantiek en zijn ideaal voor een regenachtige middag. De ingrediënten zijn eenvoudig bij elkaar te harken: Zij wil hem, hij wil haar, maar dat beseffen ze in het begin allebei niet. Als het eindelijk tot het happy couple doordringt, vinden zij vanzelfsprekend nog een paar beren op de weg. Na die hobbels genomen te hebben, leeft men happily ever after.

Zo ook in Halsbrekende Toeren, maar als je vol enthousiasme aan het boek begint, zakt de moed je langzaam maar zeker in de schoenen. Polly is een doos. Een zeer naïeve doos. Haar eerste seksuele escapades waren geen succes en dus bant ze de liefde uit haar leven. Geen nood, dat is een uitstekend uitgangspunt. Helaas weet Fforde er geen sappige draai aan te geven. In tegendeel. Polly irriteert de lezer mateloos met onbegrijpelijk boos gedrag richting de eveneens communicatief onbeholpen prins op het witte paard. De miscommunicatie is zo onrealistisch dat je het halverwege opgeeft. Daarbij is het moeilijk je te verplaatsen in preutse Polly. Met haar pottenbakmanie, overdreven hoogtevrees en steenkolenfornuis is ze niet echt een vrouw waar de hedendaagse chicklit-lezeres zich mee kan identificeren.

Al met al is het overduidelijk dat de onfortuinlijke lovebirds elkaar krijgen, maar de manier waarop zal de lezer niet te weten komen. Die is namelijk halverwege afgehaakt. Logisch, als je een boek schrijft met een spanningsboog van een geknapt elastiek.

Afbeelding verwijderd door redactie

Katie Fforde
Halsbrekende toeren
335 bladzijden
Uitgeverij: Unieboek BV
ISBN10: 9047500199 | ISBN13: 9789047500193
Adviesprijs: 15,99 euro

Bestel hier online!

Halsbrekende toeren
Katie Fforde