Halve waarheden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Amerikaanse Lisa Unger leverde met haar debuut Mooie Leugens een beklemmende en razend spannende thriller af. Waar de Mooie Leugens eindigen, gaat Halve Waarheden verder. Beide boeken zijn afzonderlijk te lezen, maar Unger weet boek twee dusdanig op te bouwen dat het niet erg is dat je deel één niet kent.

Ridley Jones blijkt een kind uit een Kinderhulp-programma te zijn. Een programma dat na vele jaren een dekmantel bleek voor kinderhandel en grove misstanden. Door een samenloop van omstandigheden ontmantelt Ridley de stichting en ontdekt ze dat haar oom Max de drijvende kracht was. De schok is groot als ze ook aan het licht brengt dat Max haar echte vader is en een monsterlijke crimineel. Hij sterft echter en neemt alle antwoorden mee het graf in. Dan eindigt het verhaal van Mooie Leugens en gaat het leven van Ridley rimpelloos verder. Of toch niet...

Als Ridley maanden later haar vakantiefoto's ophaalt, wordt ze met de plaatjes onderschept door de FBI. Op al haar kiekjes staat een wazige schim. Is dat Max? Maar hij is al een jaar dood! Plotseling blijkt Ridley de spil van een internationale zaak te zijn. Er zijn meer mensen die denken dat Max nog leeft en die er alles aan doen om hem te pakken te krijgen. De enige die iets voor hem betekende, was Ridley, dus alle partijen gokken erop dat hij haar zal opzoeken. Ridleys verlangen naar haar biologische vader, haar woede en aanwakkerende wraakgevoelens strijden om voorrang. Dat levert een uitermate spannend verhaal op, waarin niemand te vertrouwen is.

In het begin heb je als lezer van Halve Waarheden even moeite om de lijn van het verhaal te volgen. Per slot van rekening mis je de voorgeschiedenis van Mooie Leugens. Toch weet Unger je binnen enkele pagina's het verhaal in te zuigen. Ridley vertelt wat haar overkomt, alsof het je vriendin is. Ze grijpt terug naar gebeurtenissen met woorden als: 'Misschien kun je het je nog herinneren...' waardoor het niet erg is dat je het eerste boek niet hebt gelezen. Halve Waarheden is een dijk van een thriller vol onverwachte wendingen en zelfs een vleugje romantiek. Als je eenmaal begint, leg je hem niet meer weg. Nog erger, boek één moet nu absoluut ook gelezen worden!

Afbeelding verwijderd door redactie

Lisa Unger
Halve Waarheden
304 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN10: 905831457X | ISBN13: 9789058314574
Adviesprijs: 19,95 euro

Bestel hier online!

Halve waarheden
L. Unger