Leesvoer voor stoere vrouwen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Uitgebreid vertelt Berenson in de betrouwbare terrorist over CIA-agent John Wells. Wells is al ruim vóór de aanslagen van 11 september geïnfiltreerd bij Al Qaida. Inmiddels heeft hij zich bekeerd tot de islam en twijfelt hij sterk aan het Amerikaanse beleid. De VS vindt hij decadent en oppervlakkig, maar tegelijkertijd haat hij Al Qaida om het gebruik van het geloof als rechtvaardiging van haar moorddadige aanslagen op onschuldige mensen. Wells voelt zich nergens echt thuis, hij sjouwt een groot geheim met zich mee en is eenzaam.

Wells is al zo lang in Afghanistan dat de CIA niet langer vertrouwen heeft in zijn loyaliteit en in het ongewisse verkeert of hij überhaupt nog leeft. Zelfs zijn directe chef, de pittige Jane Exley, kan niet volledig voor hem instaan. Omar Khadri, het brein achter de aanslagen van Al Qaida, stuurt Wells naar Amerika om een aanslag te plegen in zijn vaderland. Wells moet kiezen: óf zijn cover bij Al Qaida verliezen óf de meest verwoestende aanslag uit de Amerikaanse geschiedenis verijdelen. Noch Khadri noch Exley weet wat hen te wachten staat...

Alex Berenson

Schrijver Alex Berenson is verslaggever voor de New York Times en verzorgde de berichtgeving van talloze grote gebeurtenissen, van de bezetting van Irak tot orkaan Katrina in New Orleans.

De betrouwbare terrorist leest behoorlijk snel en gaat over een actueel onderwerp. Echte 'meisjes meisjes' vinden hier misschien weinig aan: smokkel van nucleair materiaal, wapens, autobommen, martelingen... Dit boek is wat interessanter voor de mannen en stoere vrouwen onder ons. Berenson blijft, zoals echte mannen dat doen, de hoofdpersoon ook constant Wells noemen, in plaats van John. Verder zit De betrouwbare terrorist sterk in elkaar en is het eind opvallend verrassend. Als je zin hebt in een stevige, stoere thriller hoort De betrouwbare terrorist op jouw boekenplank thuis.

Alex Berenson
De betrouwbare terrorist
333 bladzijden
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 978 90 261 2290 3
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

De betrouwbare terrorist
Berenson, A.