"Ik heb de leukste baan ter wereld"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Misschien denk je dat je Patrick Martens helemaal niet kent, maar als ik vertel dat hij vanaf 1999 de rol van Morris Fischer in Goede tijden Slechte tijden speelde, weet je het misschien wel. De van origine Brabantse acteur woont inmiddels in Amsterdam en werkt voornamelijk voor kinderen. Zo speelt hij niet alleen ranger Mike in de Zoop-serie en films, maar presenteert hij samen met Viviënne van den Assem SuperNick op Nickelodeon. Het presenteren met Viviënne gaat erg goed volgens Patrick. "Je ziet dat het super gaat, dat is erg prettig."

Het werken voor kinderen vindt hij heel erg leuk. Hij is er ook bewust van dat hij veel jonge fans heeft. "Tijdens Koninginnedag let ik bijvoorbeeld wel op dat ik niet vroeg op straat te zien ben met een biertje in de hand en een peuk in mijn mond. Dat is geen opoffering voor mij, maar doodnormaal."

Zijn rol in GtSt betekende jaren geleden niet alleen zijn doorbraak, maar ook een verandering in zijn leven. Vanuit het rustige Brabantse Rijsbergen, ging hij naar Amsterdam. "Ik stopte tien jaar geleden met school, omdat ik acteur wilde worden. Natuurlijk vonden mijn ouders dat niet leuk, maar ik wilde mijn droom waarmaken. Ik heb altijd in mezelf geloofd en ben nog steeds blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Dromen zijn er om waar te maken. Daarnaast geniet ik ook van iedere dag."

Afbeelding verwijderd door redactie

De combinatie van acteren en presenteren ligt Patrick wel. "In eerste instantie was het wel lastig. Opeens heb je geen script meer waar je je aan moet houden en ben je gewoon jezelf. Presenteren was ook helemaal nieuw voor me. Dat ik het zo leuk zou vinden, had ik nooit gedacht. Ik wil het niet eens meer missen." Op dit moment zien we Patrick natuurlijk vooral in de kinderhoek, maar hij wil ook best iets anders. "Een diepgaande rol in een dramaserie bijvoorbeeld. Echt zoiets waar ik mijn tanden in kan zetten."

"De leukste baan ter wereld", zo omschrijft hij zijn werkzaamheden op dit moment. De reizen die hij daarbij maakt voor de Zoop-films spelen daarbij natuurlijk ook een rol. "Ik heb al zoveel spannende dingen gedaan. Door mijn rol in Zoop heb ik echt mijn grenzen verlegd. Zo ben ik in Zoop in Afrika van een twaalf meter hoge rots afgesprongen. De zoutvlaktes in Argentinië waar we voor Zoop in Zuid-Amerika hebben gefilmd, hebben ook een onuitwisbare indruk achtergelaten. Als je daar zo staat op die stille witte vlakte, voel je je echt een onderdeel van de natuur."

Zoop is een groeiproces geweest voor de acteurs. Dat zie je ook als je de dvd bekijkt en de eerste aflevering ziet. "We zijn allemaal gegroeid in onze rol. We zijn volwassener en serieuzer geworden. In eerste instantie begon het gewoon als een tv-serie in een dierentuin. Toen de serie op tv kwam, werd het een groot succes. Er moesten zelfs dranghekken komen, omdat de kinderen ons door heel het park volgden. En toen gingen we voor de films zelfs naar het buitenland. Dat is natuurlijk wel heel gaaf!"

Wat er verder nog gaat gebeuren? "Ik hoop dat ik dit tot aan mijn pensioen mag doen, maar dat kun je natuurlijk nooit zeggen. Dit is zo'n onzeker vak. Alles kan zomaar anders zijn."

Afbeelding verwijderd door redactie