De sterren bij je thuis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De box bevat vier films van totaal verschillende orde: de komedie The wedding planner, de muzikale film Evita en de thrillers Donnie Brasco en Enigma.. Genoeg voer dus om te lachen, te huiveren, te schrikken, mee te zingen en een traantje weg te pinken.

De film Evita, gebaseerd op de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt het verhaal van Eva Peron, de populaire Argentijnse presidentsvrouw die in 1952 op 33-jarige leeftijd aan kanker overleed. Evita, de bijnaam van Eva (Madonna), werkt zich als vrouw van president Juan Peron (Jonathan Price) vanuit een arm bestaan op tot een van de rijkste, geliefdste en machtigste vrouwen in de wereld. De cynische Che (Antonio Banderas) levert commentaar op Eva, die de geschiedenis van haar land verandert door haar standpunt dat niemand arm hoeft te zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie
Evita

Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI-agent Joe Pistone (Johnny Depp) de identiteit aan van gangster en juwelendief Donnie Brasco in de gelijknamige film. Hij wordt goede vrienden met Lefty Rugiero (Al Pacino), waardoor hij een belangrijke plek krijgt binnen de maffia. Langzaam worden de lijnen tussen werk, familie en vriendschap steeds vager. Donnie merkt dat hij de grenzen van de wet overschrijdt, maar ook dat wanneer hij als agent in actie komt er grote problemen dreigen voor Lefty.

Afbeelding verwijderd door redactie
Donnie Brasco

In The wedding planner is Mary Fiore (Jennifer Lopez) dé bruiloftsplanner van San Fransisco, al zit haar eigen liefdesleven al enige jaren in het slop. Wanneer ze na het binnenhalen van een mooie opdracht bijna betrokken raakt bij een ongeluk, redt de knappe Dr. Steve Edison (Matthew McConaughey) haar. Ze denkt de man van haar leven gevonden te hebben, maar dan ontdekt ze dat Steve de aanstaande man is van haar cliënt Fran Donnolly (Bridgette Wilson-Sampras). Intussen wil Mary's vader haar gelukkig maken door een huwelijk te regelen met de Siciliaanse Massimo Lanzetta (Justin Chambers). Mary komt in tweestrijd als ze moet kiezen tussen hart en verstand.

Afbeelding verwijderd door redactie
The wedding planner

Maart 1943, Blechley Park, ten noorden van London. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid woedt, probeert een geniaal team de Enigma-code te kraken waarmee de Duitse vijand met elkaar communiceert om zo een ramp voor de geallieerden te voorkomen. In Enigma keert Tom Jericho (Dougray Scott) na een korte afwezigheid terug op Bletchley, maar zijn vriendin Claire Romilly (Saffron Burrows), is verdwenen. Claire's huisgenoot Hester Wallace (Kate Winslet) helpt hem haar te zoeken en te ontdekken hoe de zaken echt in elkaar steken.

Afbeelding verwijderd door redactie
Enigma

Alle dvd's bevatten nog de nodige extra's. Zo is er op elke dvd een trailer te vinden, kunnen scènes apart geselecteerd worden en zijn er een fotogallerij en biografieën van de hoofdrolspelers. Natuurlijk wordt er ook een kijkje achter de schermen geboden - al is dat niet overal met ondertiteling - en zijn er interviews met de makers van de film in kwestie. Bij Evita is bovendien de filmmuziek te horen en is een videoclip bijgevoegd. Dus wie zich een keer mocht vervelen deze zomer, met bijna acht uur aan films kun je in ieder geval een tijdje vooruit.


Moviestars Box (4 dvd's)
Met Madonna, Antonio Banderas, Johnny Depp, Al Pacino, Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Dougray Scott, Kate Winslett e.a.
Uitgegeven door: Indies
Speelduur: 468 minuten
Adviesleeftijd: Evita en The wedding planner (AL), Enigma (12 jaar), Donnie Brasco (16 jaar)
Adviesprijs: 13,99 euro

Bestel goedkoper online!

Movie Stars Box