Bibberen tot de laatste minuut

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nu kijken we naar haar nieuwste werk Lesser Evil die in Nederland net op DVD is uitgebracht. Eerder was Alison Eastwood te zien in 'Absolute Power'en 'Midnight in the Garden of Good and Evil', beide werden door haar vader geregisseerd. Ze is nog niet zo populair als haar Oscar-winnende papa, maar misschien speelt ze in deze film wel de sterren van de hemel.

Alison Eastwood speelt de hoofdrol in Lesser Evil. Ze is een jonge, hippe en succesvolle mode-ontwerpster die net haar eerste show heeft gepresenteerd. Alles lijkt Karin Maxim voor de wind te gaan. Ze heeft een leuke vriend, een ijverige assistent en een goedlopend bedrijf, maar dan slaat het noodlot toe. Na de presentatie van haar show wordt ze op brute wijze in haar appartement verkracht. In eerste instantie kan ze zich weinig herinneren van die verschrikkelijke gebeurtenis, maar langzaam weet ze de schoft weer voor de geest te halen.

Rechercheur Ray Loomis is verantwoordelijk voor het onderzoek. Als Karin haar verkrachter weet te traceren, is hij er meteen om hem in te boeien te slaan. Alleen gaat dat niet zo makkelijk. De dader blijkt namelijk een belangrijke getuige te zijn in een terrorisme zaak. Karin mag dan zeker weten dat deze man in haar huis is binnengedrongen en haar lastig valt op diverse andere manieren, toch kan de rechercheur niets doen.

Lesser Evil blijft wat mij betreft tot de laatste minuut spannend. Bibberend zit ik voor de televisie om te zien hoe deze thriller afloopt. Zal Karin doorvechten tot het recht zegeviert of blijft die schoft op vrije voeten en kan hij nog meer vrouwen traumatiseren? De band tussen de modeontwerpster en de rechercheur is een beetje cliché, maar door het goede spel van Alison Eastwood toch geloofwaardig. Ze acteert dan misschien niet op het niveau dat de meeste Oscar-winnaars hebben, maar ze verdient meer bewondering dan alleen het etiket 'de dochter van Clint'.

Lesser Evil
Met o.a. Alison Eastwood,Thea Gill en Marc Singer
Tijd: 90 minuten
Uitgebracht door: RCV
Adviesprijs: 7,99 euro
Adviesleeftijd 12 jaar

Bestel goedkoper online!

Lesser Evil
Alison Eastwood