Zo moeder, zo dochter

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Emily is een negentienjarige studente. Hoewel ze studeert aan de universiteit, is ze volgens haar alleenstaande moeder Dawna nog steeds een echte puber. Emily heeft verkering met een 'foute' jongen en is behoorlijk laks wat haar studie betreft. Wanneer ze zich vergeet in te schrijven voor een cursus, vraagt Dawna de hulp van haar nieuwe date John Collier. John is professor aan de universiteit en weet voor Emily nog wel een plekje vrij te maken in zijn colleges. Zowel Emily als Dawna gaan afzonderlijk steeds meer met John om en al gauw blijkt dat het in beide gevallen verder gaat dan een vriendschap. Op een dag is Emily echter verdwenen. Dawna schakelt opnieuw John in om haar te helpen met de zoektocht. Alleen blijkt John niet te zijn wie hij lijkt...

De rol van Emily wordt gespeeld door Danielle Kind. Deze jonge actrice speelde al eerder in televisiefilms. Michelle Stafford is te zien als moeder Dawna. Haar kennen we beter uit verschillende televisieseries, zoals Charmed waarin ze de rol van Mandy vertolkte. De mannelijke hoofdrol is weggelegd voor William R. Moses, nog wel het meest bekend als Keith Gray uit Melrose Place. Het acteerwerk in de film is dan ook best aardig te noemen, de plot is echter een compleet drama.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Zodra de film begint wordt direct al hetgeen onthuld wat juist de spanning van de film zou moeten opwekken: de moordenaar. Al in de eerste minuten van Like Mother, Like Daughter zien we hem een lijk wegwerken en hoef je de film niet eens meer te bekijken. Alle gebeurtenissen zijn vervolgens voorspelbaar en liggen compleet voor het oprapen. Daarnaast is het verhaal zeer eenvoudig en worden bepaalde personages en lijnen nauwelijks tot helemaal niet uigewerkt. De meeste woensdagavondfilms zijn niet spectaculair, maar wel vermakelijk. Like Mother, like Daughter is er echter één die ik lekker zou overslaan.


Afbeelding verwijderd door redactie
Like Mother, Like Daughter
Met: Michelle Stafford, William R. Moses en Danielle Kind
Tijd: 88 minuten
Uitgebracht door: Indies Home Entertainment
Adviesprijs: 10,49 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel goedkoper online!

Like Mother Like Daughter
William Moses