Het geheime leven van een ploetermoeder

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Seks is geen issue in huize Sweeney. Op de zeldzame keren dat er geen kind in het ouderlijk bed ligt, is manlief op zakenreis naar Milaan, worden ze tóch gestoord door het kroost of komen huilende vriendinnen om een bizarre gunst vragen. Lucy is namelijk niet de enige die het niet voor elkaar heeft, alleen bij anderen lijkt het altijd wat minder erg. Dan wordt Lucy's aandacht getrokken door de Goddelijke Huisvader (GH). De wederzijdse aantrekkingskracht begint als een aangename afleiding, maar de spanning wordt steeds groter. Als daar gedurende het schooljaar de relatiestrubbelingen bijkomen van Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma, Sexy Single Mama Cathy en Yammie Mammie No. I Isobel, wordt ze meegetrokken in een levensechte soap.

Het Geheime Leven Van Een Ploetermoeder is een hilarisch boek over een vrouw die alles laat mislukken, zelfs als dat niet hoeft. Glazen wijn over nieuwe blouses, de pisfles in de auto waaruit GH onverhoeds een slok neemt, aanhoudingen door verlopen creditcards, zonder benzine op de hoek en ga zo maar door. Daar bovenop is Lucy's geheime leven helemaal niet geheim. En dat komt niet alleen door die uitgebreide mail die ze naar de totale klassenlijst stuurde, inclusief GH! En dat terwijl hij alleen bestemd was voor vriendin Cathy.

Het is ongelooflijk dat iemand zo'n puinhoop kan maken van haar leven. Het lukt Lucy in alle opzichten en dat maakt haar bijzonder sympathiek. Het Geheime Leven Van Een Ploetermoeder is heerlijk lichte kost, maar af en toe verlang je naar wat actie. Dan gaat Lucy's gave alles stuk te maken vervelen. De anekdotische conversaties met haar omgeving zijn het allerleukste en staan bijna allemaal garant voor een lachsalvo. Absoluut goed leesvoer voor de vakantie!

Afbeelding verwijderd door redactie

Fiona Neill
Het Geheime Leven Van Een Ploetermoeder
355 bladzijden
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN10: 9022992926 | ISBN13: 9789022992920
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

Het geheime leven van een ploetermoeder
Neill, F.