Opgeruimd met Daphne Deckers

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een oudelullenquiz heeft uitgewezen dat Daphne over datum is. Ze heeft immers geen piercing en weet nog wie Beertje Colargol is. Het luisterboek Opgeruimd! en andere grappige luistercolumns onthult de nodige sappige feiten over de beauty with brains en haar familie. Zo voelen Richard & co zich in de Efteling net dieren in Artis en doet Daphne lekker de stofzuiger aan als ze de zeurende stemmetjes van haar kinderen niet wil horen. Helaas komen we niet te weten of Richard, net als een toenemend aantal mannen wereldwijd, kampt met een kwijnende spermakwaliteit en of Daphne hem wel eens achterlaat in een mannencrèche, de onder winkelverslaafde vrouwen zo populaire vorm van mannenopvang.

Diverse columns op de luistercd gaan over opmerkelijke feiten uit wetenschappelijk onderzoek. Zo is tot Daphnes verbazing uit onderzoek gebleken dat parkieten weliswaar eindeloos tortelen met hun vaste partner, maar de lovebirds ook slapen met anderen. Een fenomeen dat door wetenschappers met gevoel voor understatement sociale monogamie wordt genoemd. Ook weet Daphne interessante conclusies te trekken uit het nieuws dat Ötzi, een 5000 jaar oude mummie die tegenwoordig in een museum te zien is, in trek is als zaaddonor.

Daphne toont zich op Opgeruimd! een goedgeïnformeerde columnist die met humor en in een vlotte stijl haar eigenwijze visie wereldkundig maakt. Zelfspot is een terugkerend element in de columns: het voormalige model vertelt olijk over buikdansperikelen, opvoeddrama?s en onaangename zoenervaringen (wat het hoogtepunt van haar CV moest worden ? zoenen met Antonie Kamerling voor de serie All Stars ? werd een grote teleurstelling toen bleek dat de acteur vlak voor de opname een broodje tonijn had gegeten).

Ook maakt Daphne indruk met haar gedurfde mening en onderhoudende verhalen. Zo bekent ze de Paasvakantie van haar kinderen Alec en Emma rampzalig te vinden ? als werkende moeder heeft ze simpelweg geen dagen vrij rond dergelijke feestdagen. En vertelt ze hoe ze een test in een glossy invult die uit kan wijzen welk soort vriendin bij je past: Katja, Georgina of Daphne. Gelukkig blijkt uit de testresultaten heel gepast dat ze prima vriendinnen kan worden met Daphne en kan ze dus met een gerust hart concluderen dat ze van zichzelf houdt en daardoor ? zoals de glossy?s ons altijd voorhouden ? in staat is om van anderen te houden.

Voor Opgeruimd! geldt wat voor veel producten van Daphne Deckers geldt: you love it or you hate it. Critici zullen gruwelen van het Limburgse accent, de nagebootste kinderstemmetjes en de wijsneuzerige verhalen. Voor fans is deze bundeling van al eerder verschenen maar nog niet eerder ingesproken columns een feestje.
Afbeelding verwijderd door redactie
Daphne Deckers
Opgeruimd! en andere grappige luistercolumns
Uitgeverij: Tirion
ISBN10: 9043910155 | ISBN13: 9789043910156
Adviesprijs: 9,95 euro


Bestel Online!
Opgeruimd!<br>Daphne Deckers
Opgeruimd!
Daphne Deckers