Blijf maar weg, Joe

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na een lange tijd keert Joe Lightcloud (Elvis Presley) weer terug naar zijn ouderlijk huis. Met de overheid heeft hij een deal gesloten waardoor zijn vader een kudde koeien krijgt en een stier, om mee te gaan fokken. Het lijkt een goede manier om eindelijk eens wat geld te kunnen verdienen. Maar eerst moet er gefeest worden, want Joe is terug van weggeweest. Vele blikjes bier later zijn de feestgangers erg hongerig en er wordt besloten een van de koeien aan het spit te rijgen. De volgende dag komen ze erachter dat het geen koe was, maar de stier. Iets wat je al aan had kunnen zien komen.

Joe probeert dit probleem op te lossen door een andere stier te regelen. Van een vriend krijgt hij Dominique de Twaalfde. Een stier die op het eerste gezicht niks liever doet dan slapen. Doordat de stier niks doet komen er geen kalveren, en dus ook geen geld. Koe voor koe wordt verkocht en wat Joe ook probeert, het helpt allemaal niet. Totdat hij erachter komt dat Dominique prijzen heeft gewonnen als rodeostier. Niemand heeft hem nog kunnen berijden. Joe bedenkt zich geen moment en organiseert een wedstrijd.

Stay away, Joe is een van de zogenaamde vrolijke films, die is gemaakt in de tijd dat Elvis gebonden was aan contracten door Hollywood en zijn manager Colonel Parker. Het redelijk goede acteertalent van Elvis is in deze film dus ook niet duidelijk zichtbaar. Wel moet ik zeggen dat ik hem beter vind acteren dan bijna iedereen om hem heen. Misschien komt het wel gewoon omdat hij Elvis is. Verder is het wel een grappige film met af en toe leuke woordgrapjes. Alleen al die nepindianen en tekenfilmachtige geluidseffecten zijn dan weer een beetje jammer.

Afbeelding verwijderd door redactie

Stay away, Joe
Met o.a. Elvis Presley, Burgess Meredith, Katy Jurado en Joan Blondell
Tijd: 97 minuten
Uitgebracht door: Warner Video
Adviesprijs: 14,49 euro
Adviesleeftijd: 6 jaar

Bestel goedkoper online!

Stay Away Joe
Elvis Presley