Zij hebben geen mannen...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Australië hebben The Kransky Sisters al de nodige prijzen in de wacht gesleept met hun theatervoorstelling We don't have husbands. Vorig jaar werden deze dames uitgenodigd door het prestigieuze Edinburgh Finge Festival, waar zij de Herald Angel prijs wonnen voor de beste comedy show. Wij togen vol verwachting naar Tilburg om de voorstelling bij te wonen.

Op het podium staan drie stoelen met een gelijk aantal microfonen, vergezelt door een enigszins gedeukte tuba, een oude gitaar en een nog ouder keyboard. Dan schuifelen de drie zussen het podium op. Alleen al hun verschijning werkt bij iedereen in de zaal op de lachspieren. Een polka dot blousje, een lange zwarte rok met een onooglijke snit en ook nog eens identieke kapsels. Niet bepaald verschijningen volgens het laatste modebeeld, maar hoogstwaarschijnlijk wel de meest hippe outfit die te verkrijgen was in hun woonplaats Esk.


Mourne, Eve en Dawn Kransky groeien op in Esk, het platteland van Australië. Ver van de bewoonde wereld proberen ze wat van hun leven te maken. Ze hebben niet veel, maar gelukkig hebben truckers het een en ander uit de bewoonde wereld achtergelaten. Zo komen ze in het bezit van enkele glossy magazines en cassettebandjes met popmuziek. Door het verstrijken van de tijd worden de beelden en de muziek helaas hopeloos ouderwets, maar dat deert hen niet. Ze weten niet beter.

Gelukkig zijn de zusters muzikaal en met behulp van de achtergelaten cassettebandjes gaan ze aan een repertoire werken. Zo vertolken The Kransky Sisters op geheel eigen hilarische wijze onder andere nummers van Simon & Garfunkel, Talking Heads, AC/DC en Pink. Op meewarige wijze vertellen zij hun familieverhalen en in combinatie met hun excentrieke voorkomen staat dit garant voor de nodige lachsalvo's.

The Kransky Sisters met hun theatertoer We don't have husbands, is een absolute aanrader als je van droge humor houdt. Het feit dat de zusters Engels spreken vormt absoluut geen probleem. Hun mimiek is dusdanig sterk dat het de eventuele taalbarrière volledig wegneemt. Al met al is het overduidelijk waarom zij de prijs wonnen voor beste comedy show. De show is uniek en wij hebben inderdaad ontzettend én veel gelachen. Dus, gaat het zien!

De Kransky Sisters spelen nog de hele maand november in theaters in Nederland en net over de grens in België. Klik hier voor de speellijst.

The Kransky Sisters
We don't have husbands
Cast: Annie Lee, Christine Johnston en Carolyn Johns