Ennio brengt papier tot leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Niet helemaal zeker wat we konden verwachten, bezochten wij afgelopen zaterdag de show in het Oude Luxor in Amsterdam. Rond acht uur verschijnt op het lege podium een man in een papieren outfit. De muziek start en meer dan een uur lang krijgen we de één na de andere beroemdheid voorgeschoteld in papieren outfit. Als een sneltrein worden de zangers, zangeressen en zelfs complete bands door de Italiaanse Ennio Marchetto op het podium neergezet. Ennio imiteert, playbackt en parodieert sterren als Madonna, Stevie Wonder Elvis en Eminem. In Nederland passeren Koningin Beatrix, Jan Smit, Andre Hazes en de zangeres zonder naam de revue. Allemaal uitgevoerd in een eigen gemaakte creatie van papier.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zonder problemen wisselt Ennio de ene papieren outfit voor de andere. Niet altijd door zich om te kleden, maar soms door een simpele ingreep op het papier. Zo veranderd een papieren uitvoering van André Hazes in een handomdraai in een hilarische Jan Smit in onderbroek. Een halfblote Kylie Minogue veranderd in een non en ga zo maar door. Ennio zet een briljante Freddie Mercury neer en imiteert zelfs Agnetha en Anni-Fried van ABBA tegelijk. Alles zit heel geniaal in elkaar en ondanks dat Ennio daar in zijn eentje op een leeg podium staat, verveelt de show geen seconde. Na slechts een uur en een kwartier zit de show (zonder pauze) er op. Dat lijkt ietwat kort, maar als je je bedenkt wat die man daar in zijn uppie neerzet, dan kan je niet anders dan bewondering hebben. De show blinkt uit in originaliteit en is anders dan alles wat we ooit gezien hebben. Met een voldaan gevoel verlaten we de show en duiken we onder de indruk een bar binnen.


Ennio is nog tot 25 november te zien in onder meer Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn, Zwolle, Hoogeveen en Leeuwarden. Voor de speellijst zie www.enniomarchetto.com