Sabbatical in Lutjelollum

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In het nieuw boek van Astrid Harrewijn maken we kennis met Christel van der Zwaag. Deze snelle reclamedame gaat het helemaal maken als het aan haar nieuwe baas ligt. Maar oeps, wat floept er daar uit haar mond? Christel vertelt dat ze op sabbatical gaat. De baas van reclamebureau P&R kijkt haar vreemd aan, strippelt niet tegen en stuurt haar voor een half jaar naar huis.

Ai, wat moet je doen als je opeens een half jaar thuis zit, terwijl je helemaal geen wereldreis hebt gepland. Toch zet ze het plan, dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering bedacht, voort. Al blijkt tijdens een zoektocht op internet dat een wereldreis niet haar ding is. Ze besluit uit het niets een plaats te prikken op de wereldbol en komt uit in Friesland, in Lutjelollum om precies te zijn. Wat ze daar moet doen? Christel heeft geen flauw idee.

Op Schiphol wordt Christel uitgezwaaid door familie en vrienden. Iedereen denkt dat ze vanuit Parijs richting het verre Australië vertrekt. Maar in werkelijkheid zal ze van daaruit richting Friesland reizen, waar ze vervolgens een half jaar op de Snakke 35a in Klolderwolde zal wonen. Dit geheim kan ze voor zich houden door de reis van Pim te beschrijven. Een spontane kerel van haar leeftijd, die écht op reis is. Om toch zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven, neemt ze wel paardrijles, leert ze zeilen en probeert ze in Groningen de Franse taal machtig te worden.

In zeven sloten is echt een hilarische chicklit. Christel beleeft doldwaze avonturen in Friesland. De mailtjes die ze naar Pim, familie en vrienden stuurt, zijn ontzettend grappig. Dit is dan ook zo'n boek dat je in één ruk uitleest. De lach die bij de eerste alinea op je gezicht verschijnt, zal pas verdwijnen na de laatste bladzijde. Dan moet je weer wachten op het volgende boek van de vlotschrijvende Harrewijn.


In zeven sloten
Astrid Harrewijn

301 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 9789021800769