Route 66 rockt op het podium!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het begon met een idee van Harry Kies, dat is voortgezet door scriptschrijvers Dick van den Heuvel en Stan Lapinski. De muziek is deels bekend en deels onbekend. Amerikaanse klassiekers van Chuck Berry, The Doors en Randy Newman worden afgewisseld met Nederlandstalige nummers van Sjoerd Kuyper en Fons Merkies. Er is gekozen voor deze vorm, omdat de bekende nummers onlosmakelijk verbonden zijn met Route 66. Dit leidt tot een verassend geheel.

Een gehucht aan Route 66, niets meer dan een paar huizen, een motel en een garage. Dat is Diamond, een stadje met een verschrikkelijk geheim. Een paar inwoners van dit gehucht zijn Tom, Millie, Mitch en Sally. Tom (Frank Lammers, All Stars en Nachtrit) is de zoon van de bekende, overleden, schrijver David Kapinsky. Iedereen draagt deze schrijver op handen, mensen komen zelfs speciaal naar Diamond om te zien waar hij zijn boek schreef. Zo ook Natalie (Loes Haverkort, Van Speijk en Julia's Tango). Zij ziet het boek van David Kapinsky als haar levensader. Ze komt naar Diamond om antwoord te krijgen op vragen als 'wat heb ik verkeerd gedaan'?

Maar niet alleen de inwoners van Diamond leven met een geheim, ook Natalie is gevlucht. Zij is door 'De Weg' (Martin van der Starre, Jesus Christ Superstar en Shhh...it happens) naar Diamond geleid. Haar komst wordt echter niet gewaardeerd. Met name Sally (Alexandra Alphenaar, Ren Lenny Ren en Turks Fruit) ziet Natalie als een bedreiging. Want Tom en Natalie worden verliefd op elkaar, terwijl Sally al haar hele leven wacht op een aanzoek van Tom. Maar ook Mitch (Juda Goslinga, Raak en J.R. ) kan haar komst missen als kiespijn. Hij wil van Diamond een toeristische trekpleister maken en denkt dat het geheim dat Natalie met zich meedraagt averechts zal werken. En de eigenaresse van het motel, Millie (Rick Nicolet, Kruimeltje en De Dominee), wil dat het geheim van het dorp nooit wordt ontdekt en dat alles bij hetzelfde blijft.

De musical is al begonnen nog voor het publiek gaat zitten. De band speelt al lekkere rocknummers om de échte Route 66-sfeer te creëren en dat lukt! In combinatie met de geweldige rocksound van zanger Martin van der Starre speelt de band de sterren van de hemel. Ze hebben plezier in het spelen van deze steengoede nummers en dat straalt van hun gezichten af.

De musical wordt gedragen door Frank Lammers. Hij is één met zijn karakter Tom, de norse garagehouder met jeugdtrauma's. Dat hij fantastisch kan acteren was al bekend, hij kreeg niet voor niets een Gouden Kalf voor zijn rol in Nachtrit, maar Frank is ook een verbazingwekkend goede zanger. Hij weet het publiek te boeien met zijn rauwe stem en dito acteerspel.

Voor de pauze komt het stuk wat traag op gang. Het is overduidelijk dat iedereen met geheimen en verlangens rondloopt, maar het publiek wordt er helaas nog niet echt in meegenomen. Na de pauze wordt dit ruimschoots goedgemaakt en lijken de spelers helemaal hun weg gevonden te hebben. De verhalen komen langzaam los en de nummers worden vol overgave gezongen. De geheimen worden ontrafeld en dit resulteert in een stormachtige finale.

Of je nu graag naar het theater gaat, liever een musical ziet of rocker in hart en nieren bent; deze musical sluit naadloos aan op de wensen van een divers publiek. Het heeft het liefdesverhaal van een musical, goede acteurs en een geweldige rockband, dus voor elk wat wils.

Route 66 speelt nog tot en met 20 april 2008 in theaters door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.