Meeswingen met de Fabeltjeskrant

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op woensdag 1 augustus begonnen de repetities voor de musical De Fabeltjeskrant van De Levita Productions. En vanaf 15 september tot en met eind maart 2008 speelt deze musical voor jong en oud in theaters door heel Nederland. Het verhaal van de musical begint wanneer de dieren uit het bos vergaderen over een straf voor Zoef de Haas. Opeens duikt er iemand uit de mensenwereld op: Reinaert Bron, een overwerkte televisieproducer.

De dieren willen een talentenjacht organiseren en Reinaert neemt de organisatie op zich. Helaas zijn de dieren niet echt gestructureerd en dreigt alles in het honderd te lopen omdat de laptop van Reinaert, met orkestband, wordt gestolen. De dieren gaan op zoek naar de dader.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zoals bij alle musicals is er ook een cd verschenen met de liedjes uit de musical. Op dit album staan 19 liedjes. Oude bekenden als Hallo Meneer de Uil en Hup daar is Willem met de waterpomptang komen als vanouds uit je speakers knallen! Het klinkt bekend, maar het is ook nieuw. Maar de stemmen van bijvoorbeeld Ilona Stokvis en Arie Cupé komen griezelig dichtbij.

Het is gezellig om de cd in je auto aan te zetten, wanneer je kinderen mee luisteren. Ook wanneer je de musical niet hebt gezien, kan je nog naar hartelust meezingen met deze gemakkelijke liedjes. Probeer maar eens heel laag mee te bassen met Meneer de Raaf, of hoog te zingen zoals Juffrouw Ooievaar. Met name leuk voor jong, maar oud kan hier ook veel plezier van hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie


De Fabeltjeskrant
Musical

De Levita Productions