Funky met Ferry Maat

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Soulshow-crew neemt geen genoegen met zwakke tracks van B-artiesten. Je hoeft het album nog niet eens te draaien, omdat te zien. Het bijbehorende cd-boekje staat namelijk bol van van herinneringen aan mooie Soulshow-avonden. De foto's van oude lp-hoezen brengen je weer terug in de donderdagavondsfeer van toen.

Drie albums met ieder meer dan een uur heerlijke muziek van Rufus en Chaka Khan met Ain't nobody, Earth Wind & Fire met Can't let go tot Sister Sledge met He's the greatest dancer. In totaal staan er 49 lekkere funky nummers op dit album. Deze cd's krijgen dan ook een plekje in de buurt van mijn autoradio. Filerijden is opeens geen straf meer met deze muziek op de achtergrond. Je zou er haast een extra rondje voor gaan rijden.

Met de vijfde cd uit de Soulshow-serie viert de crew het zevende lustrum van het programma en ze gaan er nog steeds mee door. Dat is helemaal geen straf, want zelfs de niet-kenner zal van de sound genieten. De verhaaltjes bij de nummers geven het album een persoonlijk karakter. Geen idee wie René & Angela zijn of Black White And Co? Je leest het allemaal in het cd-boekje.

Of het wachten de moeite waard was? Wat mij betreft wel! Net als de fans kijk ik alweer uit naar het volgende album. Want zeg nou zelf... Hier kun je toch geen genoeg van krijgen?



Soul Show - Funky 5
Various Artists

Speelduur: ongeveer 230 minuten (3cd)
Uitgebracht door: Disky