Reis mee met BLØF

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het begon allemaal met een briefje, dat opeens op het podium werd gegooid tijdens een optreden op 21 juni 2002 in de Amsterdam Arena. 'Een medewerker van Plan Nederland nodigde ons uit een paar waterprojecten in Kenia te bezoeken. Hij zag een combinatie vanwege Watermakers en Harden Dan Ik Hebben Kan. We maakten die reis en combineerden dat met een uitstapje naar Nigeria. Waar we speelden met saxofonist en bandleider Femi Kuti, een nationale held door zijn uitgesproken mening over corruptie en aids. Door deze ervaringen gingen we meer nadenken over de sociale en politieke situatie, milieuproblemen, onderwijs en gezondheidszorg wereldwijd. Via UMOJA hoopt BLØF ook anderen bewust te maken van de wereld om hen heen.'

Na Nigeria en Kenia bezocht de band ook Turkije, Cuba, Portugal, Amerika, Argentinië, India, Bhutan, Japan, Australië, Ierland en Rusland. Het resultaat van die trip is niet alleen te zien in dit boek. Nee, we hoorden het al op het album UMOJA. Daarnaast is de reis en de bijbehorende samenwerking met de lokale artiesten ook verfilmd en zelfs te zien geweest in de bioscoop, mét zelfs een bijhorende soundtrack. Een Manier Om Thuis Te Komen - UMOJA Live is echt een indrukwekkend document geworden. Deze documentaire is inmiddels ook verkrijgbaar op dvd.

Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan zal dit boek voor jou echt uniek zijn. Hierna wil je de dvd Een Manier Om Thuis Te Komen ook vast hebben. Heb je de film wel al gezien, dan blijft deze travelogue toch een prachtig naslagwerk. Dit boek bevat prachtige foto's, waardoor je het gevoel krijgt dat je deze reis zelf hebt meegemaakt. En vergeet het verhaal van de heren niet. Geniet van hun prachtige, persoonlijke schrijfsels. Neem er een kop koffie of een bakje thee bij, draai één van de UMOJA-cd's en geniet. Vergeet de tijd en ga met BLØF op een onvergetelijke reis!


BLØF
Umoja Travelogue

174 bladzijden
Uitgeverij House of Knowledge
ISBN: 9789085103998