'Praxis' nog steeds ijzersterk!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Praxis maken we kennis met Praxis, die als oude en verbitterde vrouw terugkijkt op haar veelbewogen leven. Een chronisch ongelukkig leven, waarin werd gesloofd, getrouwd, gebaard en gescheiden. Door haar passiviteit veroorzaakte Praxis de ene na de andere ramp. Daarnaast kreeg ze de schuld van fouten die anderen hadden gemaakt. Nooit nam ze de verantwoording voor haar eigen daden, zelfs niet toen ze een baby vermoordde.

Praxis voelt zich door de samenleving in het nauw gedreven. Als lezer van deze meeslepende en beklemmende roman word je bewust gemaakt van de beperkingen die vrouwen door de jaren heen zijn opgelegd. Dit moet je zien te overleven en dat doet Praxis op haar eigen manier. Mannen moeten het ontgelden vanwege hun grootheidswaan, maar ook de vrouwen komen er niet makkelijk vanaf. Zij zijn eigenlijk te passief.

Dit boek mag dan bijna dertig jaar geleden geschreven zijn, toch is het nog steeds een aanrader. Het is Fay Weldon gelukt om een krachtig portret neer te zetten van een bijzondere vrouw. Door het toen zo geweldig te verwoorden, is het nu nog steeds een prachtig boek. En voor wie Fay Weldon nog niet kent en meer over haar te weten wil komen, kun je achterin het boek 'P.S. Informatie, Interviews & meer' lezen. Een leuk extraatje als je geen genoeg van deze schrijfster kan krijgen.


Praxis
Fay Weldon

336 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 9789058314482