Awkward dingen die iedereen heeft meegemaakt op een schoolfeest vroeger

Vrije tijd door Kimberly
 
Het schoolfeest: man o man wat had je hier naar uitgekeken. Met alle gelpennen die je had, omcirkelde je deze gebeurtenis in je Penny-agenda en al drie weken lang lag jouw strasstop klaar. Klaar voor tha party van het jaar.

Toch ontstonden daar nog weleens gênante dingen. Zoals de volgende 4. 

 
1. Pietertje van 1 meter 20
Nippend aan een cola stond je op de dansvloer. Als een bang, onzeker hertje schoffelde je een beetje van links naar rechts. Terwijl je jouw lippen uit je blokjesbeugel stond te plukken, deed je een kleine indicatie van wie wellicht jouw schuurpartner ging worden vanavond. Werd het Paultje uit 7B of toch badboy Bert met zijn petje omlaag en zijn capuchon op? Inmiddels was er flink wat afgejumpt en naderde het einde van de avond. Tijd voor schuifel- en schuurnummers. Voordat je het wist werd je op het nummer van T-pain een slag in de rondte geschuurd. En ja hoor, door niemand minder dan Pietertje himself. Aangezien de puberteit bij een manspersoon meestal ietwat later begint, was je schuurpartner meestal een pukkelige jongeman die twee koppen kleiner was dan jij. Beter dan Pietertje ging het dus toch niet worden. En eerlijk is eerlijk: stiekem vond je het nog best leuk ook!  

 
2. De Piemel
Na drie nummers schuren en schuifelen, kreeg je de smaak te pakken. Terwijl Pietertje nog steeds aan jouw heupen geplakt stond, maakte je nog wat onzekere gebaren naar je vriendinnen die tegenover je stonden. Zij maakten je in alle discretie (NOT) duidelijk dat het allemaal wel goedkwam, waardoor je nóg zekerder van je zaak werd. Nice! Inmiddels klonk Leipe Mocro Flavour uit de speakers en zakte je voor wat extra sexyness dieper door je knieën. Mán wat had je het leuk. Totdat… je er heilig van overtuigd was zijn Piet Piraat te voelen. NEE! Dit was niet wat je wilde. Of was het toch zijn fake Armani-riem waar je tegenaan stond te waggelen? Plots was je niet meer zo zeker van je zaak. Gevolg? Je werd aritmisch. Dat brengt mij tot het volgende punt. 
 
3. Aritmisch 
Normaal gesproken had je de beat best lekker te pakken. Beyoncé-waardig? Nee. Maar het dansniveau van Zanger Rinus had je nu ook weer niet. Afijn. Feit was gewoon dat je megazenuwachtig werd van Jongens. Laat staan van het hierboven genoemde. En omdat de zenuwen door je lijf gierden, ging je soms enorm artimisch dansen. Je weet wel, zo nét niet op de maat. En ja, dat zag er ongeveer net zo uit als – de jongere versie van – Bridget Jones die loesoe gaat in de club. En denk maar niet dat Pietertje deze awkward schuifelsessie nog kon bijhouden. De arme stakker. Dus vroeg hij of je nog een Pepsi wilde. Én of je even meewilde lopen naar de kluisjes. Puntje, puntje, puntje. 
 
 
4. To zoen, or not to zoen?
Terwijl Pietertje een cola overhandigd kreeg, liep jij alvast richting de place to be aka de kluisjes. Zenuwachtig frummelde je aan je choker (je weet wel, je tattooketting) en deed je een korte inventarisatie of jouw oefenpraktijken op je onderarm wel voldoende waren voor deze avond. Want dûh, je wist zéker dat tongen zijn heuse bedoeling was met deze Pepsi-actie. To zoen, or not to zoen? Dat was de vraag. En ondanks dat je flink op je onderarm had zitten oefenen, twijfelde je enorm. Je had immers nét het eerste seizoen van Beugelbekkie gekeken en wist dat zoenen met een beugel niet anders dan fout kon gaan. Al snel merkte Pietertje jouw twijfels en dus gaven jullie elkaar maar een klein, awkward zoentje. 

Welke gênante dingen heb jij meegemaakt op een schuifelparty?