Idols-finalisten: Ook na Idols is het keihard knokken!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nikki en Nathalie zijn deze finalisten. Twee dames die behoorlijk wat noten op hun zang hebben. Nikki is 24 jaar oud en heeft de harten van het Idols-publiek veroverd toen ze het nummer Climb every mountain van de musical The Sound of Music ten gehore bracht. Nathalie is 26 jaar en komt uit Congo. Zij maakte indruk door het prachtig vertolken van nummers als Proud Mary en Hot Shot.

Vanaf wanneer weet je al dat je zangeres wil worden, is dat altijd al een droom van je geweest?

Nikki: "Ik ben mijn hele leven al aan het zingen. Ik zou heel ongelukkig worden als ik niet meer kon zingen. Zingen is als zuurstof, een noodzaak. Mijn moeder had dat natuurlijk snel in de gaten en vanaf mijn negende mocht ik dan ook op zangles."
Nathalie: "ik was denk ik zeven jaar oud, misschien wel jonger. Ik ben altijd al bezig geweest met zingen en dansen, nummers van Madonna en Michael Jackson imiteren, gek doen."

Heb je last van spanning, zo vlak voor de finale?

Nathalie: "Om eerlijk te zeggen heb ik geen last van spanning. Alleen toen ik een nummer van The Bangles, Eternal flame, moest doen was ik echt zenuwachtig. Ik werd hees door de spanning en dat hoorde je direct. Ik kreeg het kritiek dat ik het nummer verkrachtte. Maar het is wel mijn grootste angst: zenuwachtig worden. Maar ik ga er gewoon voor zorgen dat het niet gebeurd, want het is gewoon mijn droom. Het is gewoon de laatste deur die ik moet openen. Als ik toelaat dat ik zenuwachtig wordt, dan gaat het mis."
Nikki: "We krijgen nu een voorproefje van hoe het is om idool te zijn. Het is heel erg wennen, maar absoluut leuk. Je weet dat als je aan zoiets meedoet, dit heeft er ook mee te maken. Ik geniet er nu ook heel erg van. Maar ik heb zeker ook last van blinde paniek. Juist die momenten dat het minder goed gaat, liggen altijd op zaterdagmiddag, vlak voor de live show. Maar elke gezonde Nederlander en artiest heeft dat wel. Afgelopen zaterdag had ik het ook met het nummer van Krezip. Ik kreeg het nummer op een geloofwaardige manier niet uit mijn strot. Dat vind ik het ergste, het hoeft muzikaal niet perfect te zijn, maar het moet wel geloofwaardig zijn. En dat was het niet, ik kon het nummer gewoon niet voelen. Dat was gelukkig zaterdagavond wat meer. Maar ik kan niet klagen over nummers. Ik mag al blij zijn dat ik meedoen.Wat ga je doen tot de finale?

Nathalie: "Niet eten! Ik ga niet uitrusten, ik ga echt niet slapen, slapen komt later, na de finale. Zoals eigenlijk de afgelopen maanden het geval was. Ik heb de afgelopen tijd natuurlijk wel dingen gemist door alle drukte, zoals de bioscoop. En patat!!!. Van de stress kon ik niet meer eten. Maar zodra Idols klaar is, roep ik heel hard 'PATAAAAAT' en spring er gelijk in!"
Waar vind je op dit moment je rust, waar put je kracht uit?
Nikki: "In mijn geloof en als ik thuis ben bij mijn familie. Thuis kan ik gewoon Nikki zijn."
Nathalie: "Niet! Op dit moment krijg ik totaal geen rust! Maar ik put kracht uit mijn geloof, Ik bid voor ieder optreden en vraag god om mij te steunen."
Hebben jullie wel tijd om te repeteren?
Nikki: "Ja, dat vraag ik mij ook af. Dinsdagavond, zaterdag en woensdag denk ik ook. Het is voor ons een hele onoverzichtelijke week, maar de momenten komen er wel."
Hoe bereid je je voor op finale?
Nathalie: "Niet eten. Dat gebeurt nu al. Oefenen, concentreren, jezelf blijven. Dat is het beste medicijn. Niet de stress dragen. Gewoon zien als een live show zoals elke zaterdag."
Heb je al gedroomd over de finale?
Nikki: "Nee, gek genoeg niet. Ik droom steeds over de halve finale en dat die anders afloopt. Daarnaast droom ik over alle medewerkers, stuk voor stuk, volgens mij mis ik niemand. Maar niet de finale, gek, terwijl ik juist een dromer ben over belangrijke gebeurtenissen..."
Wat doe je als je tweede blijkt te zijn?
Nikki zegt lachend: "Eerst naar de notaris gaan om de uitslag te bekijken of dat wel klopt!" Ze vervolgt serieus: "Dan ben ik nog steeds blij dat ik die positie heb behaald, maar ook wel verdrietig. Ik denk dat het nog steeds wel drukke week zal worden met interviews ofzo. Ik zal in elk geval blijven doorgaan met zingen en proberen een album te maken!"

Wat is jouw sterkste en jouw zwakste punt?

Nathalie: "Dat ik geloof in mijzelf. Ik wil altijd mijzelf blijven. Als ik op het podium ben ben ik een heel ander mens. Dan kom ik zelfverzekerd over. God helpt me daarbij. Hij is het allerbelangrijkste voor mij in mijn hele leven. Ik ben christelijk opgevoed, heb veel dingen van God begrepen en daarom ben ik hem erg trouw. Ik bid ook en als je erin gelooft, dan komt het goed.
En wat vind je van Nikki? Nathalie: Ik weet niet wat het sterkste punt van Nikki is, ik vind haar gewoon heel goed. Zij zingt heel mooi, heeft een mooi stemgeluid, zij is een mooie vrouw. Zij heeft talent. Minder punt van haar? Om eerlijk te zeggen weet ik het niet. We zitten wel samen in het programma, we zien elkaar wel vaak. Maar zo vaak dat je echt het karakter begint te begrijpen niet. En ook op het podium durf ik niet te zeggen wat haar zwakkere punt zou zijn. Mijn zwakkere punt is mijn emotie. Ik zou ze graag wat meer willen managen. Anders zeggen de mensen 'daar heb je dat huilende meisje weer.' Ik ben altijd heel erg eerlijk. Als ik echt van die persoon houd, of ik voel verdriet, dan moet ik huilen. Dan zei ik tegen mezelf 'niet komen, niet komen', maar ja, ze komen toch."
Nikki: "Nathalie is een buhnebeest, ze heeft een goede uitstraling op podium! Mijn sterke punt is dat ik mij in liedjes kan verplaatsen. En ik denk dat ik ook mijn uitstraling mee heb. Tenminste, vind ik moeilijk om van mezelf te zeggen, maar dat is wel wat ik terug hoor van andere mensen."


Jullie zitten nu in de wereld van schone schijn. Mooie lichtjes en decors. Als je de studio binnenkomt ziet het er heel anders uit dan thuis op televisie. Afgelopen zaterdag ging Charlene eruit. Jullie waren allemaal heel erg verdrietig. Maar hoe eerlijk zijn die emoties?

Nathalie: "Dat is een goeie vraag. Ik heb nooit geloofd dat ik in de finale zou komen en we hadden zo'n leuke tijd met elkaar. Ik kon er gewoon niet tegen, ik hoorde haar huilen. Ik troostte haar en ik troostte mijzelf ook.
Doen de anderen dat ook? Nathalie: "Dat weet ik niet. Ik denk van wel. Het is heel belangrijk om eerlijk te zijn, ook al is het een show. Je moet jezelf blijven."
En Martijn en Wendy? Nikki: "Ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken dat Wendy, Martijn en de jury het echt oprecht menen. We zijn aan elkaar gewaagd, we zijn allemaal even goed. Als je door bent is het fijn, maar je eerste gevoel gaat uit naar degene die niet door is. Het is zoals het is. Het is onterecht, wat er gebeurd. Maar dat zou het ook zijn geweest als Nathalie of ik eruit gegaan zouden zijn."

Ben je nooit onzeker nu je voortdurend in de spotlights staat?
Nikki: "Ik ben niet onzeker over mijn uiterlijk maar ik ben wel meer op mijn woorden gaan letten. Er worden zo veel vragen op je afgestuurd en je wil niet dat mensen je verkeerd begrijpen. Ik denk veel na bij het formuleren van mijn woorden om niemand tegen de schenen te schoppen."
Nathalie: "Ik ben totaal niet onzeker! Ik vindt de spotlights heerlijk, ik ben gek op al die aandacht, de foto's en de camera's."
Heeft de roddelpers effect op je?
Nathalie: Totaal niet! Ik maak me er geen zorgen om, ze zullen altijd lelijk over je praten. Zolang ik geen tomaten in mijn gezicht krijg vind ik het goed!"
Wat heb je geleerd van Idols?
Nikki: "Hoe ik moet omgaan met de media en pers. Niet dat ik er nu zo goed in ben, maar toch. Maar ook over mezelf heb ik veel geleerd. Ik dacht altijd dat ik een heel sterk persoon was, dat niets mij kon breken of kwetsen. Nu geleerd dat ik toch stiekem best kwetsbaar ben. Het blijkt dat ik toch gevoelens heb en niet zo koelbloedig in het leven sta. Altijd handig om te weten dat het je echt iets doet als iemand anders afvalt. En dat vind ik iets positiefs."

Vrouw.nl mocht nog langer kletsen met de finalisten. Lees zaterdag 1 maart het tweede gedeelte van het interview waar we Nikki en Nathalie onder andere vragen over hun toekomstdromen en wie gaat winnen!